Hírek

PUTNOKFC.HU

Küzdöttünk, akartunk, de pont nélkül maradtunk

Május 15-én, a bajnokság 36. fordulójában a Salgótarjáni BTC együttese vizitált a Várady Béla Sportközpontban. A tabellán elfoglalt helyezések ellenére tudható volt, hogy nem lesz könnyű összecsapást a hazai alakulatnak és ez a kilencven perc alatt be is igazolódott.

A mérkőzés kezdeti időszakában nem igazán találtak fogást egymáson a csapatok, kisebb helyzet hazai és vendég részről is, a kapuk azonban komolyabb veszélyben egyik oldalon sem forogtak. A 38. percben egy szöglet utáni kavarodás után a Salgótarján jutott vezetéshez, Csifó István talált közelről a kapunkba. (0-1) Nem tartott sokáig a vendégek öröme, két perccel később ugyanis, a 40. percben Nagy Zsolt kapott nagyszerű kiugratást a középpályáról, támadónk pedig befelé vezetve a labdát kilőtte a hosszú alsót. (1-1) Nem volt még vége azonban az első játékrésznek, a félidő 44. percében Csifó kapott egy kiugratást társától, a tizenhatoson belül Sághy Félix szerelte tisztán a támadót, ennek ellenére a játékvezető a büntetőpontra mutatott. A megítélt büntetőt – habár Cserepka érezte az irányt – Tarlósi Milán értékesítette. (1-2)

A második játékrészben mindent megtett a csapat, gyakorlatilag felborult a pálya. Katona, Laczkó, Szics és Dobrovolszki is többször jutottak el veszélyes szituációban a vendég kapuig, a partjelző zászlaja azonban rendre lesen állította meg játékosainkat, olykor erősen megkérdőjelezhető döntést hozva. Az mérkőzés 60. percében egy minután belül kétszer ért vendég játékos a büntető területen belül kézzel a labdába, ám ezen alkalmaknál a sípmester nem használta eszközét. Próbálkoztak ugyan játékosaink, de sajnos az egyenlítés a mai napon nem jött össze, így az SBTC nyerte a mérkőzést.

Először is leszögezném, hogy nem játszottunk jól. Másodszor pedig ami a pályán folyt ma, az vérlázító volt. Sok futballmeccsen részt vettünk már kollégáimmal és játékosaimmal, de ilyennel még nem találkoztunk. Sajnálom a játékosaimat, mert nem ezt érdemelték a nem jó játék ellenére. Mély gyomros volt ez, amit nem lesz könnyű megemészteni.” – összegezte a találkozón látottakat a lefújást követően Szala Ákos

Putnok FC – Salgótarjáni BTC: 1-2 (1-2) (Nagy Zs. ill. Csifó, Tarlósi)

Putnok FC: Cserepka – Sághy, Petrecsko (Hadházi (46′)), Nagy, Katona, Buda, Szics (Riznicsenkó (80′)), Csutora, Laczkó (Dlehány (72′)), Dobrovolszki, Juhos (Sramkó (72′))

SBTC: Szalay – Köböl, Sárközi (Orosházi (63′)), G. Bíró, Tarlósi (Csáki (85′)), Nagy M., Érsek (Constantino (46′)), Kócsa (Filkor (85′)), Csifó (Szabó (46′)), Boros, Gazdag

Folytatás egy hét múlva, május 22-én a Diósgyőri VTK II otthonában.