Hírek

PUTNOKFC.HU

Döntetlennel zártuk az utolsó idegenbeli összecsapásunkat a szezonban

Május 22-én utolsó előtti fordulójához érkezett az NBIII labdarúgó bajnokság 2021/22-es évadja. A harminchetedik játéknapon csapatunk utolsó alkalommal lépett pályára a szezon folyamán idegenben. Több szempontból sem ígérkezett könnyűnek a vizit a megyeszékhelyen, elég, ha az utóbbi időszak jó Diósgyőri formáját nézzük, de egy órával a mérkőzés előtt a kezdőkre pillantva, a visszajátszók névsora is tovább nehezítette a helyzetünket.

Statisztika ide, visszajátszók oda, a Szala alakulat a szezon folyamán bizonyította már, hogy bárki ellen képesek a helytállásra. Jobban kezdtük a mérkőzést. Az ezúttal center pozícióban játszó Nagy és a szélső támadóként szerepet kapó Buda rendre sikeresen hozta zavarba a hazai védelmet, aminek aztán a tizenkettedik percben a vezetés megszerzése lett az eredménye, Nagy Zsolt talált a piros-fehérek kapujába. (0-1) A félidő felénél aztán a hazai csapatnak is sikerült rendezni sorait, középpályán egyre több labdaszerzéssel próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést az egalizálás reményében. A harmincadik percben aztán sikerrel is jártak, Korbély Kristóf volt eredményes (1-1) Az első félidő lefújását megelőzően még egyszer a kapunkba talált a DVTK II, ezúttal a magasabb osztályban nagy rutinnal rendelkező Molnár Gábor volt eredményes, megfordítván ezzel a találkozó állását. (2-1)

Egy gólos hátrány a szünetben, az első félidő után azonban érezhető volt, hogy ebben a meccsben több van ennél. A mérkőzés elején látott Putnok FC tért vissza a második etapra, újra stabillá vált a középpályánk, jól járattuk a labdát. A hatvannegyedik percben aztán eredményre is vezetett a játékunk, Sághy Félix találatával egyenlítettünk. (2-2) A hátralévő több mint huszonöt percben aztán mindkét csapat megpróbálta eldönteni a találkozót, újabb találat azonban már nem született, így 2-2-vel maradt a pontosztozkodás.

A Diósgyőr a szezon során ilyen erős összeállításban egyszer sem futballozott, de úgy gondolom csapatom felvette a versenyt a hazaiakkal. Reális döntetlen született ennek ellenére, amivel a látottak alapján elégedett vagyok. A kapott góljaink előtti hibákat a jövőben ki kell javítanunk. Gratulálok játékosaimnak a mai produktumhoz.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző a lefújást követően.

Diósgyőri VTK II – Putnok FC: 2-2 (2-1) (Korbély, Molnár G. ill. Nagy Zs., Sághy F.)

DVTK II: Bánhegyi – Mrva, Ivánka, Csatári, Korbély (Molnár R. (84’)), Molnár G. (Tóth 51’)), Nagy Á., Horváth, Oláh, Benkő (Girdán (46’)), Kispál (Jónyer (46’))

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Nagy Zs., Buda (Laczkó 82’)), Szics, Csutora (Hadházi (46’)), Dobrovolszki, Juhos (Dlehány (77’)), Sramkó (Nadimov (62’)), Fülöp

Az záró fordulóban, május 29-én a Törökszentmiklóst fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.