Hírek

PUTNOKFC.HU

A záróforduló következik

Május 29-én utolsó fordulójához érkezik az NBIII labdarúgó bajnokság 2021/22-es szezonja. Csapatunk vasárnap 17 órától hazai pályán zárja az idényt, ellenfelünk a Törökszentmiklós együttese lesz.

Mindig nehéz megítélni egy-egy kieső zónában található csapat ellen, hogy milyen mérkőzés lesz az adott bajnoki. A Törökszentmiklós esetében már nem beszélhetünk a bennmaradásért vívott harcról, hiszen a tabella jelenlegi huszadik helyezettje már csupán csak kozmetikázhat a pozícióján, az egyforma pontszámmal rendelkező Tállya KSE csapatát előzhetnék mindössze, ez sem párosulna ugyanakkor a harmadik ligában maradással. Persze a tisztes helytállás, a szép búcsú és a játékosok egyéni érdeke ilyenkor is plusz akaratot adhat az ellenfél játékosainak, így ez a mérkőzés sem vehető félvállról.

Statisztikák terén hétvégi ellenfelünk harminchét játéknap alatt négy győzelmet és kilenc döntetlen zsebelt be, a többi találkozójukon pont nélkül ért véget számukra a mérkőzés. Azt viszont, hogy nem feltett kézzel és legyünk túl rajta gondolattal állnak a bajnokság utolsó szakaszainak mérkőzéseihez, azt mutatja az előző fordulóban a Hidasnémeti legyőzése, vagy épp a DVTK elleni döntetlenjük is.

Az őszi félévzárón csapatunk idegenben két góllal (0-2) győzte le a Törökszentmiklós együttesét november 28-án. Ha az utolsó mérkőzés előtt a tabellára pillantunk, számunkra is maradt még tétje a mérkőzésnek, hiszen győzelmünkkel a tabella nyolcadik helyét szeretnénk visszaszerezni, a velünk egyforma pontszámmal rendelkező Újpest tartaléktól (az Újpest II az Egerhez látogat). Egyenlő pontszámunk és az Újpest oda-vissza legyőzése ellenére, jelen pillanatban a bajnokságban elért több győzelem billenti a lilák javára a pozíciót.

Van tehát motiváció, van tét és van akarat a bajnokság szép befejezésére, Szala Ákos vezetőedző pedig ezúttal is megosztotta velünk a mérkőzés előtti gondolatait.

Arra kértem a játékosaim, hogy zárjanak ki minden külső körülményt és élvezzék ki a mérkőzés minden egyes percét. Felszabadult játékot várok a csapatomtól. Szeretnénk visszaszerezni a nyolcadik pozíciót a végére, ezért mindenképpen meg kell nyerjük a találkozót. Idegenben parádésan szereplünk, hazai pályán, amennyire lehet, még javítani szeretnénk és három ponttal bővíteni pontjaink számát.

Csapatkapitányunk is győzelmet vár a szezonzárón, elmondása szerint a csapat motivált és felkészült. Szeretnék szépen búcsúztatni hazai pályán a bajnoki évadot.

A májusi időszak elég jól sikerült, nehéz idegenbeli meccseken vagyunk túl, némelyiket sikeresen zártuk, hazai pályán viszont nem szabadna ennyi pontot veszítenünk. Ha a tabellát nézzük, idegenben a harmadik helyen állunk, hazai pályán pedig a tizenötödik helyen. De jó irányba haladunk, sok olyan játékosunk van, aki az első szezonját tölti az NBIII-ban, így jövőre több tapasztalatunk lesz, és megpróbálunk jobb eredményeket felmutatni. Ez az utolsó meccs a szezonban. Természetesen szeretnénk nyerni a szurkolóink előtt, és győzelemmel zárni a szezont, mindent megteszünk a győzelemért.” – mondta el a találkozót megelőzően Dobrovolskyi Zhenya

Putnok FC – Törökszentmiklós – 2022.05.29. – 17:00

Várady Béla Sportközpont, Putnok

A találkozóra való belépéshez védettségi igazolvány nem szükséges, jegyek a helyszínen vásárolhatók, pénztár nyitás egy órával a találkozó kezdete előtt. Diák/Nyugdíjas jegy ár: 500 Ft, Felnőtt jegy ár: 600 Ft. A stadionba való belépéssel minden szurkoló automatikusan elfogadja a sportközpont rendszabályzatát.