Hírek

PUTNOKFC.HU

Döntetlennel kezdtük az évet

DSC_0845kicsiFebruár 13-án napos, ámde hideg idő fogadta az év első bajnoki összecsapásán a Putnok FC és a Füzesgyarmati SK csapatait, valamint a Várady Béla Sportközpontba kilátogató szurkolókat. A két hónapos téli szünet után minden játékos várta már, hogy újra éles körülmények között rúghasson labdába, 14 órától pedig Nagy Attila játékvezető sípszavára meg is adatott ez a lehetőség.

Ahogy az az első találkozó elején várható volt tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, mindkét fél próbálta feltérképezni először is a játéktér talaját, másrészt pedig az ellenfél csapatát. Negyed órányi játék után aztán feljebb kapcsolt egy fokozattal a Szala legénység és több szélen való jó elfutás után érkeztek is középre a labdák, ekkor még azonban állta a sarat a vendég védelem.

A 30. percben Szics húzta meg a bal oldalon középre adása pedig Katonától Juhoshoz pattan, aki visszateszi a tizenegyes pontnál lévő Sramkónak, őt pedig a vendég védők nem tudják szabályosan szerelni, így a játékvezető a büntető pontra mutat. Dobrovolszki a labda mögött, magabiztosan félmagasan a kapu bal oldalába vágja a labdát. (1-0)

A játékrész hátralévő része is a hazai csapat dominanciájáról szólt, több akció végén is csak az utolsó passzok hiányoztak ahhoz, hogy ne egy gólos előnnyel vonulhassunk pihenőre, újabb gólt azonban nem sikerült szereznünk, így 1-0 állt az eredményjelzőn az első 45 perc után.

A második játékrész már korán sem volt ennyire egyértelmű.  Az első 10 percben nehezen találta a ritmust a putnoki csapat, ezt pedig sajnos a vendégek kétszer is kihasználták. Előbb Pataki bal szélről érkező beadásába Fülöp ért bele szerencsétlenül, öngóljával pedig 1-1-re módosult az eredmény a 48. percben. Öt perccel később pedig Pataki már szabadrúgásból tekert középre, beadása Raducu lábát találta meg, az első próbálkozást bravúrral fogta Pápai, a kipattanót viszont már a hálóba juttatta a jól érkező Raducu Constantin megfordítva ezzel az eredményt.

DSC_0858kicsi

Küzdeni kellett az egyenlítésért Szala Ákos játékosainak, a csapat mentális erejét mutatja azonban, hogy egy ilyen rosszul sikerült 10 perc után is sikerült talpra állni. A 66. percben Szics szerzett labdát a vendég oldalon, a tizenhatoson belülre centerezett ahol Katonát találta meg, Katona Bence két védő szorításában fordult be és lőtte ki a bal sarkot. (2-2)

A hátralévő több mint 20 perc a küzdelemről szólt, mindkét csapat próbálta megszerezni a győztes gólt és bizony akadtak is lehetőségek mind a két oldalon. Katona és Szics lövéseit Fildan fogta, de Pápai bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne a vendégek javára billenjen a mérleg.

Az első félidőben kitűnően alkalmazkodtunk a pálya talajához és jól futballoztunk. A kapott góljainkat felelőtlenség előzte meg, ami ezen a szinten nem fér bele. Pozitív volt, hogy tudtunk újítani hátrányban. Sok pontatlanság volt a második félidőben. Az első félidő alapján magabiztos győzelem lett volna a reális eredmény, a második játékrész alapján igazságos a pontosztozkodás egy lüktető meccsen” – értékelte az idei első bajnoki összecsapásunkat Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Füzesgyarmati SK: 2-2 (1-0) (Dobrovolszki (30′), Katona (66′) ill. Fülöp (48′ öngól), Raducu (53′))

Putnok FC: Pápai – Nagy (Nádimov (88′)), Katona, Buda, Szics, Csutora, Laczkó (Hadházi (74′)), Dobrovolszki, Juhos (Riznicsenkó (74′)), Sramkó (Dlehány (60′)), Fülöp K.

Füzesgyarmat: Fildan – Raducu, Nagy, Oltean (Márkus (74′)), Borbély (Pohl (46′)), Popescu, Achim (Bartók (83′)), Lippai, Pataki, Bukor (Cigan(74′)), Hussein

DSC_0864kicsiEgy küzdelmes mérkőzésen egy pont begyűjtésével kezdtük tehát az évet, következő héten pedig újabb hazain gyarapíthatjuk egységeink számát, a Jászberény alakulatát fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.

Leave a Reply