Hírek

PUTNOKFC.HU

„A kellő munkát elvégeztük, készen állunk a folytatásra” – beszélgetés Szala Ákos vezetőedzővel

A felkészülési időszak alatt elvégzett munkáról és a jövő terveiről vezetőedzőnket Szala Ákost is megkérdeztük. A mester keménynek és hasznosnak ítélte a mögöttünk álló időszakot. A kemény edzéseken kívül hat barátságos mérkőzés is színesítette a több mint egy hónap programját, így az edző régi és új játékosainkról is teljes képet kaphatott. Most, néhány nappal a bajnoki folytatás előtt trénerünk megosztotta gondolatait honlapunkkal.

Kemény egy hónap van a csapat mögött, hogy látod, milyen volt a téli felkészülés?

– Rövid. Kicsivel hosszabb időre is nyúlik vissza a felkészülés, mint egy hónap. Ha a játékosaim nem ilyen mentalitással rendelkeznének és nem csinálta volna meg mindenki maximálisan a kezdés előtt kiadott két heti egyéni edzéseket, akkor kevés lett volna az időnk a felkészülésre.

Sikerült mindent megvalósítani amit elterveztél erre az időszakra?

– A szemelyi változások miatt bizonyos szituációkat, együtt mozgásokat finomítanunk kellett. Eddig elkerültek minket a betegségek, sérülések. Hiszek az elvégzett munkánkban, így azt mondhatom, hogy igen, sikerült.

DSC_2446 kellkicsiMilyennek ítéled a változásokat a csapatnál?

– Rutinosabb játékosok távoztak és kitűnő mentalitású fiatalok érkeztek a helyükre. Minőségben úgy látom mindenkit tudtunk pótolni. Távozó játékosainknak sok sikert kívánok a továbbiakban.

Mit sikerült leszűrnöd a hat felkészülési meccs során?

– Próbáltunk olyan ellenfeleket választani, akik más-más stílust képviselnek, hogy szerezzen tapasztalatot a csapat a tavaszi szezonra. Különböző szerkezeteket próbálgattunk, volt amit több sikerrel, volt amit kevesebbel. Amit láttunk hibákat, azokat javítottuk.

Hogy teljesítettek az új játékosok?

– Akiket leigazoltunk, ők jól teljesítettek és beleillettek az elképzeléseinkbe. Akiket nem marasztaltunk köztük is volt olyan játékos aki harmadosztályú szintet képvisel, de nem volt meg az a mentalitás, ami nálunk alapelvárás.

Hogy látod a keret kisebb változása után vannak olyan játékosok akik tavasszal húzóemberek lehetnek?

– Eddig is voltak jó karaktereink és az újaknak is azzá kell válniuk. Mindenkit azért igazoltunk le, hogy plusz értéket adjanak a keret tudásához.

Várod már a bajnoki folytatást? Készen áll a csapat?DSC_2448 kellkicsi

– Mindenki várja, én is. Ez a sava borsa a futballnak, a tétmérkőzések. A héten elvégzett fizikai tesztek után az elmondható, hogy kondícióban is készen állunk. Amit el kellett végezzünk a felkészülés során, azt elvégeztük. Várom, hogy azt a szériát folytassuk, amit a legutóbbi 10 mérkőzésen elkezdtünk.

Milyen tavaszra számítol? Mivel lennél elégedett a végén?

DSC_2457 kellkicsi– A most következő 9 ellenfelünk ellen 6 pontot szereztünk ősszel, ezzel biztosan nem lennék elégedett. Előre kell tudjunk lépni. Szeretnénk meglepetéseket okozni és a tabella első harmadában zárni. A keretünk átlagéletkora extrém fiatal, 20.8 év. Bízom abban, hogy a fiatalos hév megfelelően kezelve és jó irányba terelve sikeres lesz a tavaszi szezon folyamán.

Leave a Reply