Hírek

PUTNOKFC.HU

„Élesítve” – hétvégén folytatódik a bajnoki pontvadászat

December 5. után újra éles bevetésre készül a csapat, hiszen az előttünk álló hétvégén a 21. fordulóval folytatódik az NBIII Keleti csoportjának pontvadászata. Február 13-án 14 órai kezdettel hazai környezetben, a Várady Béla Sportközpontban „folytatjuk” a tavaszt, hiszen még decemberben egy előrehozott találkozót már lejátszottunk a visszavágó sorozatból.

A hónap közepén a Füzesgyarmati SK csapata vizitál városunkban, Békés megyei ellenfelünk ellen nézhetjük meg tehát először élesben, hogy is sikerült a magunk mögött hagyott több hetes felkészülés.

Mindkét csapat háza táján volt némi játékosmozgás, aktuális ellenfelünknél is szerepelnek nevek a távozók és természetesen az érkezők listáján is. Hét játékos hagyta el a téli szünet alatt a Füzesgyarmat csapatát és ez idáig négy friss név található náluk a keretben. (Bartók István Dániel (SBTC), Pohl Roland (Gyula), Bukor Zoltán Márk (Békéscsaba II), Nagy Nándor János (Dunaújváros))

Ami ellenfelünk eredményességét illeti, a bajnokság kezdete előtt sem ők, sem pedig a riválisok nem számítottak arra, hogy a Füzesgyarmati SK a tabella 12. helyén tölti a téli szünetet 6 győzelem, 8 döntetlen és 6 vereséggel a csapat neve mellett 20 lejátszott bajnokit követően. Csalódásnak értékelték ezt a csapat szakmai vezetői is, s meghatározó játékosaikat ugyan megtartották, de tavaszi célként tűzték ki maguk elé a fiatalítást, a tehetséges ifjak harmadosztályba való beépítését. Békési ellenfelünk is több felkészülési találkozón lépett pálya az év korai napjaiban, melyeken rendre jól és eredményesen szerepeltek.

Ami a mieinknél elmondható, hogy itt is volt kisebb játékosmozgás, érkezőkről és távozókról már a korábbiakban tájékoztattuk olvasóinkat, változás azonban azóta is történt, miszerint Takács Péter is elköszönt csapatunktól. Egy kemény, ámde sikeres felkészülésen van túl labdarúgó alakulatunk, ahol szerencsére az együtt végzett munkát sem sérülés, sem pedig komolyabb betegség nem hátráltatta. A Putnok a folytatást a 8. helyről várhatja, egyforma pontszámot birtokolva következő heti ellenfelünkkel a Jászberényi FC-vel. Együttesünk az őszi szezon második felében volt sikeresebb és játékosaink szeretnének ezen az úton maradni.

Úgy gondolom, hogy a felkészülés még ha rövid is volt, de intenzív. Nagy mennyiségű fizikai munkát végeztünk, sok edzőmeccset játszottunk amelyeken látszott, hogy mi az amin még csiszolni kell. Úgy gondolom az edzői stáb remek munkát végzett és jól felkészített minket a szezon második felére. Jó játékot várok a hétvégi bajnokin, egy rutinos csapat ellen. A mi keretünk pont fordítva, még fiatalodott is, de úgy gondolom az új fiatal játékosok erőt és frissességet adnak nekünk a pályán. Igyekszünk majd jó minőségű focit játszani és megszerezni hazai pályán a három pontot.mondta el honlapunk megkeresésére Dobrovolszki Jenő csapatkapitány

Az első körben augusztus 18-án 0-0-ás döntetlent játszott egymással a két csapat. A hétvégi bajnoki mérkőzésen lehet tehát meg a két csapat egymás elleni első találata a szezonban. Ami azonban kisebb nehézséget okozhat a hazai mesternek az az, hogy új igazolásaink közül a mai napig a külföldi szövetségtől nem minden játékosunk versenyengedélye érkezett meg, így ők sajnos vasárnap még nem bevethetők.

Az első tavaszi bajnoki találkozót megelőzően természetesen Szala Ákos vezetőedzőt is megkerestük.

Az mindenképpen pozitív, hogy az őszi és tavaszi szezon között csökkent a szünet hossza. Mi balszerencsek vagyunk olyan szempontból, hogy két hazaival kezdünk, értem ezt arra, hogy jelentős kár fog valószínűleg keletkezni a pályánkban. Összességében én örülök annak, hogy rövidült a szünet. Egy fiatal csapat fog találkozni egy rutinos csapattal. Meglátjuk, hogy a fagyos talajhoz ki tud jobban alkalmazkodni. A két csapat eltérő játékstílussal rendelkezik. Bízom benne, hogy a mi stílusunk lesz a hangsúlyosabb a mérkőzésen és az ő erényeiket tudjuk mérsékelni.

Egy hosszú szünet után mindig nehéz tippelni a folytatásra, a felkészülés alatt végzett munka éles tesztelése azonban közeleg, hiszen február 13-án már bajnokin harsan fel a játékvezető kezdő sípszava.

PUTNOK FC – FÜZESGYARMATI SK: 2022.02.13. – 14:00

3630, Putnok, Puskás Ferenc út 6. – Várady Béla Sportközpont.

Leave a Reply