Hírek

PUTNOKFC.HU

Záróforduló, bajnokavató – a Cigándot fogadjuk vasárnap

Utolsó fordulójához érkezik május 26-án az NB3 labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. A Putnok FC már biztos bajnokként várhatja a vasárnapi játéknapot, amikor a Evolution Hungary-Cigánd SE alakulatát fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban.

Ritka az olyan alkalom egy bajnoki évad utolsó fordulójában, hogy a sorsolás alapján a már biztos bajnok alakulat, a tabella fix második helyén végző gárdát fogadja. Ezúttal ez megtörténik, hiszen az előző hétvégén a Gyöngyös elleni sikerrel a Putnok FC az elsőségét, még a DVTK II ellen elért sikerével a Cigánd SE az ezüstjét biztosította be.

Sokáig nagy harcban voltunk a Cigánddal a bajnoki aranyért, a kiélezett küzdelem egészen egy héttel ezelőttig tartott. A bajnokág őszi szakaszában Cigándon 1-1-es döntetlent játszottak egymással a felek. Remek játékosok alkotják a vármegyei rivális csapatát is, akik nagyszerű évadot tudhatna maguk mögött, főleg annak tudatában, hogy a Cigánd a vármegyei első osztályból frissen feljutva jutott a dobogó második fokára.

A Putnok FC szezonja is igazi sikersztori, az egész évben befektetett kemény munkát vasárnap a nyakakba akasztott aranyérem és a bajnoki címért járó trófea koronázza meg. Ha a bajnokság számadatait nézzük, minden statisztikát figyelembe nagyszerű szezont zárt Szala Ákos csapata. Igazi csapatként funkcionált a Putnok FC a 2023/2024-es idényben, nem csak a pályán, de azon kívül is.

Pszichésen jót tett a játékosoknak, hogy előző hétvégén megnyertük a bajnokságot. Nagyon jól álltak bele a heti munkába. Boldog játékosokat látok, akik rendkívül elszántak a hátralévő három mérkőzésre és még csak véletlen sincsenek megelégedve. Bármilyen játékról, mérkőzésről legyen szó, mindig és mindent alárendelünk a győzelemért. Nem szeretnénk kibillenni a gondolkodásmódunkból, ezért nem változtatunk azon. Ezúttal is kizárólag a soron következő, Cigánd elleni mérkőzésre készülünk és nem foglalkozunk még az osztályzóval. 13 játékos áll rendelkezésemre ezúttal eltiltások és sérülés miatt, de az a 13 játékos tűzbe fog menni a csapatért és meg fogja mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon várjuk a mérkőzést.” – nyilatkozta a találkozót megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Annak ellenére, hogy megnyertük a bajnokságot nem szeretnénk könnyelműen venni a következő, Cigánd elleni mérkőzésünket. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ezen kívül vár még ránk két nagyon fontos mérkőzés. A szokott módon, megfelelően készülünk a találkozóra.” – mondta el a mérkőzés előtt csapatunk támadója, az NB3 gólkirálya, Boros Gábor.

A mérkőzés lefújását követően nem ér véget a vasárnapi program, a záró sípszó után kerülnek átadásra a bajnoki ezüst érmek a Cigánd és a bajnoki arany érmek a Putnok FC számára. Hosszú és kemény év van csapatunk háta mögött, melynek végén rég nem látott dicsőséget szerzett csapatunk nem csak magának, hanem az egész városnak is. Megérdemli tehát a PFC, hogy minél többen kilátogassunk a Várady Béla Sportközpontba és szurkoljunk nekik, biztassuk őket a záró bajnokin, majd pedig együtt éljük meg az öröm perceit és közösen ünnepeljük a bajnoki címet.

Ünnepeljünk minél többen együtt az Észak-Keleti csoport bajnok csapatával, a Putnok FC-vel!