Hírek

PUTNOKFC.HU

Döntetlen a Cigánd ellen a 30. fordulóban

Május 26-án záró fordulójához érkezett az NB3 labdarúgó bajnokság küzdelemsorozata. Bár a leglényegesebb kérdés már egy héttel korábban eldőlt, amikor a PFC bebiztosította bajnoki címét, de így is parázs, jó mérkőzésnek ígérkezett a dobogó második fokán végző Cigánd SE vendégjátéka a Várady Béla Sportközpontban.

Szép számú nézősereg fogadta a csapatokat, emellett pedig nagyszerű idő is társult a szezonzáró vármegyei derbihez, ahol nagy elánnal kezdett a hazai csapat, több veszélyes akció végén is nüánszokon múlt a vezető találatunk. Magára talált aztán a vendég csapat is és negyed óra elteltével kiegyenlítetté vált a játék. Gólra a 35. percig kellett várni, ekkor Nemes passza után Galacs Erik tekert a hosszúba szépségdíjas mozdulattal egy remek támadás végén, vezetéshez juttatva együttesünket. (1-0) Bár veszélyes szituációk még mindkét oldalon akadtak, újabb találat már nem született ebben a játékrészben, így egy gólos hazai előnnyel mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrész is kiegyenlített erők küzdelmét hozta, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Lőrincz Attila szabadrúgásból a felső kapufát találta el, igaz vendég oldalon is sikerült „telibe lőni” a kapufát. A 86. percben aztán egy vendég támadás végén putnoki szabálytalanságot látott a játékvezető a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt. A tizenegyest Pap Zsolt értékesítette és egalizált. (1-1) A kevéske hátralévő időben újabb gól már nem esett, így pontosztozkodással zárul a mérkőzés.

A hármas sípszóval nem volt még azonban vége a nap eseményeinek, előbb a bajnoki ezüstérmes Cigánd SE tagjai vehették át érmeiket, majd a bajnoki címért járó aranyak kerültek a nyakakba a Putnok FC játékosainál, szakmai stábjánál, segítőinél, támogatóinál. Kiosztása került az NB3 gólkirályi címe, melyet 30 találattal csapatunk támadója Boros Gábor nyert meg. Az egész szezon kemény munkájának gyümölcsét, a bajnoki címet jelképező serleget pedig Lőrincz Attila csapatkapitány emelhette magasba a társakkal az 500 fős publikum előtt.

Rangadóhoz méltó meccset játszott a két csapat. 30 forduló elteltével nem hazudik a tabella. Gratulálok a Cigándnak az ezüst éremhez. Jobb teljesítményre sarkalltak minket a szezon során és így mindkét csapat tudott fejlődni. Két borsodi csapat végzett a tabella két legfelső fokán, ez örömteli. A nézőcsúcs is hozzájárult a remek futball hangulathoz. Köszönjük a kilátogató embereknek és szeretettel várjuk mindannyijukat az osztályozó mérkőzéseinkre.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – Cigánd SE: 1 – 1 (1 – 0) (Galacs ill. Pap)

Putnok FC: Mészáros – Szabó, Mrva, Galacs, Lőrincz, Tordai, Boros, Vattay (Gulyás), Dobrovolskyi, Nemes, Kovács

Cigánd: Perehanec – Pap, Kőrizs, Misák, Girdán (Honchar), Motkó (Kardos), Tóth M., Juhász (Silling), Kovács (Tóth G.), Vass, Kelemen (Kereszti)

A Putnok FC számára a 30. fordulóval azonban nem ért véget az idény, oda-visszavágó alapon osztályozó mérkőzés vár bajnok együttesünkre. Ellenfelünket a másik három csoport bajnokai közül kedden sorsolja ki a szövetség. Lehetséges ellenfeleink a Békéscsaba, a Tatabánya és a Szentlőrinc csapatai.