Hírek

PUTNOKFC.HU

Nem volt kérdés Gyöngyösön – Bajnok a Putnok FC!

Május 19-én utolsó előtti játéknapjához érkezett a bajnoki évad az NB3 Észak-Keleti csoportjában. Csapatunkra fontos mérkőzés várt a sereghajtó Gyöngyös otthonában, hiszen egy győzelem, de akár már egy pontszerzés által is biztos bajnoki címet ünnepelhetett együttesünk.

Szép számú nézősereg kísérte el és bíztatta csapatunkat a helyszínen, a Kömlei Károly Sporttelepen. A tétnek megfelelően nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe Szala Ákos csapata és ez hamar eredményre is vezetett. A 3. percben Boros és Korbély játszik össze, utóbbi nagyszerűen tör be a kapu előterébe, kiváló átadása után pedig Boros Gábor higgadtan helyez a hálóba, harmincadik bajnoki találatát szerezve ezzel az idényben. (0-1) A játék képe a vezető találat után sem változott, ugyan becsülettel küzdöttek a hazaiak, az irányítás azonban a mi kezünkben volt. A 26. percben fölényünk pedig újabb góllá is érett. Ismét nagyszerű, kombinatív támadás, ezúttal Pócsik Botondhoz került a labda, aki 16-ról szépségdíjas gólt ragasztott a hazai kapuba. (0-2) Mezőnyfölényben játszott együttesünk a játékrész hátralévő részében is, újabb találat azonban már nem született, így két gólos vendég előnnyel vonulhattak félidőre a csapatok.

A második játékrészben pedig tovább folytatódott a vendég mezőnyfölény és ez hamar újra góllá is érett. Az 50. percben egy szép támadás végén a korábbi előkészítő, a kiválóan játszó Korbély Kristóf vállalta magára a befejezést és növelte három gólosra a PFC előnyét. (0-3) A mérkőzés záró szakaszán is irányította az összecsapást csapatunk, újabb gól azonban már nem esett a Gyöngyös otthonában.

Magabiztos győzelem a vége, egy olyan mérkőzésen, ahol játékosaink a kezdő sípszótól olyan elánnal játszottak, hogy nem volt kérdéses a találkozó kimenetele. Győzelmünkkel beérett az egész éves kemény munka gyümölcse, megvan a megérdemelt bajnoki cím. A Putnok FC valamennyi tagja rengeteget dolgozott a szezon folyamán, hogy ez sikerüljön. Dicsőség a csapatnak és dicsőség Putnok városnak ez a siker, SZÉP VOLT FIÚK!

A 2023/2024-es bajnoki évadban, az NB3 Észak-Keleti csoportjának bajnoka a PUTNOK FC!

Végül megcsináltuk, bajnokcsapat lettünk. Nagyon sokat dolgoztak ezért a játékosok és úgy gondolom meg is érdemlik ezt a dicsőséget. Remek emberek alkotják a játékoskeretünket, akik megszállottjai ennek a sportnak és a győzelemnek. Sok-sok olyan játékosból tevődik össze az öltözőnk, akiket korábban leírtak vagy nem becsültek meg előző klubjaikban. Azon kívül, hogy fejlődött a csapatjátékunk, nagyon komoly hajtóerő volt végig a szezon során a dac érzés. Komolyabb hullámvölgy nélkül nyertük meg a bajnokságot, pedig sokszor-sokan írtak le minket egy-egy vereség után, de mindig felálltunk és megmutatták a játékosok a pályán, hogy milyen csapat a Putnok. És hogy milyen csapat a Putnok? Olyan egyének alkotta remek közösség, akik képesek átmenni egymásért a falon, szenvedéllyel és kellő alázattal dolgoznak minden egyes nap, hogy minél magasabb szinten tudják bizonyítani tehetségüket, valamint mindent, de tényleg mindent képesek megtenni a győzelemért. Tudunk még szintet lépni a csapatjátékunk terén és fogunk is. Eddig 4 játékosunknak volt NB3-as bajnoki címe. Ma már a játékoskeretünk összes tagja bajnokként fekszik le. 3 nap szabadnap következik most számukra, mert szeretném, ha az osztályzóra mentálisan friss, nem “elhasználódott” játékosok tudnának pályára lépni. Nem is kell sokáig új célt keresgélni. A bajnoki cím után győztesként akarunk kijönni az osztályzó mérkőzésekből is. Gratulálok és köszönöm mindenkinek, aki ehhez a remek eredményhez hozzájárult.” -nyilatkozta a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

Gyöngyösi AK – Putnok FC: 0 – 3 (0 – 2) (Boros, Pócsik, Korbély)

Gyöngyös: Tóth B., – Uram, Forgó, Csörgő (Timon), Babarcsik, Gonda, Czinkóczi, Béla, Nagy-György B., Muhari (Kozma), Sándor (Tóth L.)

Putnok FC: Mészáros (Pápai) – Mrva, Lőrincz, Pócsik (Komári), Korbély, Boros, Váradi (Kovács), Szabó, Vattay (Gulyás), Dobrovolskyi, Nemes

Egy hét múlva pedig a bajnokság utolsó fordulója következik, a 30. fordulóban a Cigánd érkezik városunkba. A bajnokavató mérkőzésre töltsük meg a Várady Béla Sportközpontot és ünnepeljünk együtt a bajnok csapattal.