Hírek

PUTNOKFC.HU

Sokra hivatott ez a csapat – interjú Kundráth Csabával, a Putnok FC sportigazgatójával

A sikeres ősz egyik fontos tényezője a játékosok és a szakmai stáb magas szintű ténykedésén kívül az a háttérmunka, mely a szurkolók számára ugyan nem látványos, de a modern futball egyik leglényegesebb folyamata. A szervezett mindennapok egyik kulcsfigurája minden klubnál a sportigazgató, mely feladatot a Putnok FC-nél Kundráth Csaba látja el. A magunk mögött hagyott időszakról őt is megkérdezte honlapunk.

Milyennek ítéled a csapat őszi idényét?

A csapat az őszi szezonban egy-két mérkőzéstől eltekintve – gondolok itt a két hazai vereségre -(Jászberény, Sényő) szerintem kimagaslóan teljesített. Sok jó mérkőzésünk volt az ősz folyamán, ahol magabiztosan, az edző által kiválasztott taktika maximális betartásával sikerült jó eredményeket elérnünk és ez által a dobogón végeznünk. Minden elismerésem a csapaté és az edzőké!

Kundráth Csaba – sportigazgató, Putnok FC

Sportigazgatóként gondoltad volna ezt a teljesítményt nyáron, vagy felülmúlta a várakozásaid?

A nyáron próbáltunk úgy igazolni, hogy szerettük volna, ha a csapat erősödne a tavalyihoz képest. A felkészülést látván és az edzőmeccsek alapján azért lehetett érezni, hogy sokra hivatott lehet ez a csapat, de nyilván azért kevesen gondolták volna, hogy a második helyen zárjuk a szezon első felét.

Hogy látod jelenleg a keleti csoport erőviszonyait, ért ezzel kapcsolatban meglepetés az ősz folyamán?

A keleti csoport ebben az évben nagyon kiegyenlített lett! A BVSC-t kivéve, aki kimagasló teljesítményt nyújt a többi csapat közel hasonló játékerőt képvisel egy két kivételtől eltekintve. Egyik csapat ellen sem mehetsz biztosra bárhol álljon a tabellán. Vannak csapatok, akik pozitív meglepetést okoztak gondolok itt az újoncokra Karcag, Körösladány, de a Pénzügyőr is sokáig a dobogó közelében volt.

Ebben a nehéz időszakban hogyan és mennyire sikerült a csapatnak anyagilag stabilnak maradni?

A nehéz gazdasági helyzet sajnos senkit sem kímél és sodor nehéz helyzetbe csapatokat, de Putnok városának Tamás Barnabás személyében egy a labdarúgást nagyon szerető polgármestere van, aki László Jánossal az Észak-Magyar Téglaipari Kft. tulajdonosával karöltve biztosítja a csapat működésének feltételeit! Amit ezúton is köszönünk nekik!

Milyennek látod a játékosok, a szakmai stáb és a háttérben tevékenykedők őszi munkásságát?

A szakmai stáb már másfél éve kimagaslóan dolgozik. Szala Ákos és Szabó Ádám rengeteget tesz azért, hogy a csapat jól szerepeljen, reggeltől estig azon vannak, hogy minél jobban felkészítsék a játékosokat a soron következő feladatokra. A csapat pedig vevő az általuk kért munkára és minden edzésen és mérkőzésen maximálisan próbálják megoldani a feladatokat! A háttérben dolgozók gondolok is Gabira és Kareszra, jó szülőként segítik ezt a csapatot, vagy ahogy mi hívjuk ezt a CSALÁDOT amiért nem lehetünk elég hálásak Nekik! De az igazi motorja ennek a csapatnak Boros Zoli, aki nélkül biztos hogy nem létezne Putnokon futball! Mindent megtesz a csapatért, legyen az szerelés, pálya, gyúrás mindenben számíthatunk rá. Nem utolsó sorban szeretnénk köszönetet mondani Kádár Zsoltnak és a Sajóvölgye Focisulinak, hogy mindig számíthatunk az Ő segítségükre is!

Mik a téli tervek a csapatnál?

Mint minden átigazolási időszakban, úgy természetesen ebben is szét fogunk nézni a piacon és ha találunk olyan játékost, aki bele illik a csapatunkba és erősítést jelentene, akkor a stábbal közösen egyeztetve döntünk majd ezekről.

Egy ilyen ősz után mivel lennél elégedett a szezon végén?

A nyáron azt a célt tűztük ki, hogy a csapat szerepeljen jobban mint az előző szezonban. Ezt jelen pillanatban tudjuk hozni, de messze még a bajnokság vége, mert a tavasz mindig nehezebb. A kiesés ellen küzdők erősíteni próbálnak, a dobogóért harcolók nem szeretnének visszaesni, így hatalmas csata várható a pozíciókért. Nyilván, mivel szinte egész szezonban a dobogón voltunk talán két-három fordulót kivéve nagyon szeretném, ha a bajnokság végén is a dobogósok között lenne a Putnok neve. Ehhez viszont még rengeteg munka vár ránk, de képesnek tartom ezt a csapatot arra, hogy elérje ezt a célt. Végül nektek is szeretném megköszönni az egész éves munkátokat, mert mindig precízen és naprakészen tájékoztatjátok a futballt szerető putnoki közönséget. Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Újévet Kívánok mindenkinek!