Hírek

PUTNOKFC.HU

Fókuszban a felkészülés

December 4-én a huszadik forduló után a téli pihenő időszakához érkezett az NB3 labdarúgó bajnokság. Ezek a napok sem telnek azonban eseménytelenül, hiszen a háttérben szervezési feladatok és a felkészülés a tavaszi idényre is javában zajlik.

A Putnok FC esetében az utolsó 2022-ben lejátszott bajnoki mérkőzés után a játékosok két hét teljes pihenőt kaptak, majd ezt követően december 19-től otthoni edzéssel kezdik meg a felkészülési időszakot, melynek során egyedül végezhető feladatokkal, edzésmunkával látja el a szakmai stáb a labdarúgókat, melynek elvégzéséről különböző online felületeken visszaigazolást kell küldeniük a trénerek felé.

Az egyéni edzésmunka után a közös ténykedés 2023. január 4-én veszi kezdetét, ekkor találkozik először a csapat. A Putnok FC a Sajóvölgye Focisuli jóvoltából az Elek Ákos Utánpótlás Sportközpontban végezheti a közös munkát. Az edzéseken kívül, mint ahogy az lenni szokott, szerves részét képezi a tavaszi felkészülésnek néhány barátságos találkozó is. Szala Ákos csapata számára ezúttal a napi edzésmunka mellett ez öt felkészülési találkozót jelent a februári bajnoki folytatás előtt.

Január 14. – Putnok FC – Diósgyőri VTK II

Január 21. – MTK Budapest II – Putnok FC

Január 25. – Debreceni VSC II – Putnok FC

Január 28. – Tarpa SC – Putnok FC

Február 5. – Putnok FC – Sényő FC

A hazai pályán lejátszott felkészülési találkozók helyszínéül az Elek Ákos Utánpótlás Sportközpont műfüves pályája szolgál majd. A találkozók között szerepel dupla mérkőzés és hosszabbított játékidővel rendelkező mérkőzés egyaránt, így mind fizikálisan, mind pedig taktikailag kiválóan szolgálják a leszervezett találkozók a csapat téli felkészülési munkáját. A Keleti csoport küzdelemsorozata február 12-én a 21. fordulóval folytatódik, csapatunk számára idegenben az FC Tiszaújváros otthonában.