Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után Vattay Mártonnal

Sípszó után című rovatunk heti alanya csapatunk fiatal középpályása Vattay Márton. A 18 éves labdarúgó az ősz folyamán 17 tétmérkőzésen lépett pályára a Putnok FC színeiben. Marci számára „a futball a minden”, karrierjét tudatosan építi. A labdarúgás iránti szeretete válaszaiból is jól látszik. Ismerjük meg őt közelebbről.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Budapesten születtem. Szentendrén nőttem fel és itt jártam általános iskolába is, érettségizni pedig idén fogok a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumban.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Egy család centrikus, közvetlen a foci iránt elkötelezett srácnak mondanám magam.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással?

„Három éves koromban vittek le a szüleim az első fociedzésre a testvéremmel együtt, Fitos József egykori válogatott labdarúgó egyesületébe. Ő megtanította a sportág alapjait és megszerettette velem a labdarúgást.”

– Kipróbáltad magad esetleg más sportágakban is?

„Nem, más sportot nem próbáltam ki. A foci az elejétől kezdve megfogott.”

– Maradjunk picit a labdarúgásnál, van példaképed, esetleg kedvenc csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Kimondott példaképem nincs, viszont Messi játékát kedvelem. A bajnokságok közül a magyar és az angol ami a legjobban leköt, ezt a kettőt szoktam nézni.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Jól érzem magam, szeretek itt lenni. Mivel a család Borsodi származású, így sok rokon lakik a környéken, ami megkönnyítette a beilleszkedést. Úgy érzem el tudtam nyerni a szurkolók szimpátiáját, ami nagyon jól esett.”

– Mivel foglalkoznál ha nem a labdarúgás töltené ki a mindennapjaid?

„Csak a labdarúgás területén tudom elképzelni magam, ezért az érettségi után is olyan egyetemre szeretnék menni, ahol ezt tanulhatom.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Azt, amikor szüleim levittek az első edzésre és annyira megtetszett, hogy ott ragadtam.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, ha épp nem edzésen vagy mérkőzésen vagy? Mi a hobbid?

„Érettségire, egyetemi felvételire és felsőfokú nyelvvizsgára készülök, ezért a szabadidőm nagy részében tanulok. Egyébként szeretek videójátékozni és a barátaimmal programokat csinálni.”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel, ital?

„Leginkább Hip hop zenéket szeretek hallgatni. Kedvenc sorozatom a Narcos. Ételek közül a csirkés kebab a favorit számomra, italok terén pedig legszívesebben a mentes vizet iszom.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Jelenleg a kazincbarcikai nagyszüleimnél élek, ahol Rozit a tacskó kutyánkat családtagként szeretjük.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél? Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„A sikeres utánpótlás évek után az elmúlt egy év a felnőtt fociban a terveim szerint alakult. Tudatos munkával szeretnék még fejlődni elősegítve ezzel a csapat és a saját céljaim megvalósítását.”