Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után – Mészáros Dáviddal

A téli szünetben is folytatódik „Sípszó után” című rovatunk, ahol ezúttal is csapatunk egy újabb játékosát próbáljuk jobban megismertetni szurkolóinkkal. Eheti alanyunk a Putnok FC kapusa Mészáros Dávid.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Budapesten születtem és Tápiószecsőn nőttem fel, itt is jártam általános iskolába. Gimnáziumi éveimet azonban már Kecskeméten töltöttem.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Maximalista vagyok az élet minden területén, szeretem mindenből kihozni a lehető legtöbbet.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással? Illetve, hogy jött az számodra, hogy kapus szeretnél lenni?

„Már egészen kiskorom óta jelen van a foci az életemben, először 8 évesen kezdtem el egyesületi szinten játszani. Amikor otthon fociztunk a testvéremmel, már akkor is mindig a kapuban álltam. Később délutánonként kijártunk a grundra, ahol szintén nekem kellett védeni, hiszen én voltam a legfiatalabb és mi sem volt természetesebb. Egyébként nagyon élveztem, már akkor is.”

– Van példaképed, kedvenc, kapusod, csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Példaképem egyértelműen Cristiano, rajongok a hozzáállásáért, hogy mindig nyerni akar és arra törekszik, hogy a legjobb legyen. Kapusok terén nem tudok egyet kiemelni, aki abszolút kedvenc lenne. Nagyon szeretem/szerettem Iker Casillast, Petr Cecht vagy éppen Keylor Navast is. A kedvenc csapatom kétségkívül a Real Madrid. Szerintem nincs olyan, hogy egy-egy bajnokság egyértelműen a legerősebb, minden ligának megvannak a maga erősségei.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Egy nagyon kedves kisvárosi kép alakult ki bennem Putnokról. Számos jó embert ismertem itt meg és úgy gondolom mindenki pozitívan fogadott, amit ezúton is köszönök. A szurkolóknak is szeretnék köszönetet mondani, jól esik, hogy hétről-hétre támogatnak bennünket. Reméljük a tavaszi szezonban is ugyanilyen lelkesedéssel kísérnek minket a találkozókra.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Az esküvőmet.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, mi a hobbid?

„Legtöbb szabadidőmet a feleségemmel töltöm kettesben, de ha van rá lehetőségünk, akkor találkozunk a barátainkkal. Szeretek olvasni, főzni, filmezni vagy éppen horgászni, viszont erre sajnos csak ritkán jut idő. Nagyon szeretem még az amerikai focit, ilyenkor mindig figyelemmel kísérem a kedvenc csapatom – Seattle Seahawks – jelenéseit.”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel, ital?

„Zenében bármit meghallgatok, de kiemelném a magyar retro zenéket. A filmekkel favorizálok, ezért rengeteget tudnék ide sorolni, melyek azonos polcon vannak. Ezekből írok néhányat. Halálsoron, Tizenkét dühös ember, Eredet, A remény rabjai. Ételnél sincs egy konkrét, talán az olasz konyha áll hozzám a legközelebb. Ital esetében a vizet preferálom.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Egyelőre nincs, azonban a későbbiekben nagyon szeretnénk egy kutyát, őket kedvelem legjobban.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél?

„Az ember soha nem lehet teljesen elégedett önmagával, pont ez az, ami mindig visz előre. Hiszek abban, hogy minden okkal történik, így mindig az adott “küldetésemből” szeretném kihozni a legtöbbet, és közben igyekszem tudatos maradni. Jelenleg úgy érzem jó helyen vagyok, örülök, hogy egy ilyen győzelemre éhes gárdánál tehetem mindezt.”

– Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„A legfontosabb az, hogy folyamatosan fejlődni tudjak, és akaratunkkal/hitünkkel hétről-hétre elérjük azt, amiért keményen dolgozunk. A többit egyelőre megtartanám magamnak. 🙂 ”