Hírek

PUTNOKFC.HU

„A Putnok FC jó hírét viszi az egész településnek” – félévi értékelő interjú Tamás Barnabás polgármesterrel

Kemény munka és rengeteg befektetett energia eredménye az, hogy a Putnok FC csapata öt pontos előnnyel kezdhette meg a téli szünetet az NB3 labdarúgó bajnokság Észak-Keleti csoportjának élén. Az együttes nagyszerű teljesítménye pedig nem csak a játékosoknak, hanem Putnok Városnak is nagy dicsőség. Honlapunk szerkesztősége az őszi idényről Putnok Város polgármesterét, Tamás Barnabást kérdezte.

  • Polgármester Úr a Putnok FC valamennyi őszi mérkőzésén személyesen is jelent volt, miként értékelni a csapat teljesítményét?

„Először is gratulálok a fiúknak, úgy gondolom, hogy nagyszerű munka folyt az ősszel is a Putnok FC csapatánál. Az előző idényben már megmutatta a csapat, hogy képes jó teljesítményre, ebben a félévben pedig sikerült még ezt is felülmúlni. A játékosok és szakmai stáb is mindent megtettek a sikeres szereplés érdekében. Egy ilyen kis város életében ez egy nagyon szép eredmény.”

  • Kialakult egy fúzió a Putnok FC és a Sajóvölgye Focisuli között, miként látta a közös munkát?

„Elmondhatom, ez az országban is kevés helyen működik így mint itt nálunk. Kiváló gondolat volt a fúzió, hiszen a focisuliból kikerülő fiatalok lehetőséget kaphatnak a felnőtt futballban, akár az Ózd-Sajóvölgye vármegyei első osztályú csapatánál, de akár a Putnok FC-nél is az NB3-ban. Minden játékos számára nyitott az út, hogy képességeinek megfelelően valamelyik osztályban helyet kaphasson. Kiváló a szakmai irányítás is, már egészen a legkisebbektől nagyszerű munka folyik a focisulinál.

  • Polgármester Úr nem csak hazain, de idegenben is rendszeresen jelen volt a Putnok FC mérkőzésein. Milyen a csapat visszhangja, milyen véleményeket hallott a Putnok FC-ről?

„Régóta vagyok már a városvezetésben, rólam szinte már mindenhol tudják, hogy szeretem  futballt. Akárhová elmegyek, mindenhonnan pozitív visszajelzéseket kapok, vidékről és a fővárosból egyaránt. Mindenki elismeri azt, hogy egy kisvárosnak ilyen nagyszerű labdarúgó csapata van. Ha Putnok neve elhangzik a legtöbb embernek eszébe jut róla a futball. Megvan a helyi labdarúgásnak a múltja is, Várady Béla, Gass István és sok nagyszerű labdarúgót nevelt ki és adott már ez a város. A jelenlegi csapat és azt eredmények pedig újra jóhírét viszik az egész településnek.”

  • Mennyire nehéz manapság az anyagi biztonságot megteremteni?

„Ezt mindig a legnehezebb. Bízunk benne, hogy sikerült továbbra is megtalálni azokat a jószándékú embereket, akik a városon kívül támogatják a labdarúgást.”

  • A sikeres szereplés kulcsa mindig a közös munka és az egy irányba mutatás. Milyennek ítéli a háttérben dolgozók őszi ténykedését?

„Közös a cél és én úgy gondolom, hogy ennek megfelelően mindenki maximálisan meg is tette a magáét, hogy sikeres legyen az őszi idény. Nagyon fontos láncszem a háttérben folyó munka is a csapatnál, a gyep gondozásától minden más egyéb segítő ténykedésig. Ahhoz, hogy a csapat így áll 17 fordulót követően mindenki munkája kellett, mindenki munkája nagyon fontos volt.”

  • Hogy véli, mit hozhat a jövő? Egy ilyen sikeres ősz után mik a célok tavaszra?

„Hasonlóan szeretnénk folytatni ez a sikeres szezont. Nagyon sok fog múlni a felkészülési időszakon, hiszen a korábbi évekből láthattuk, hogy bármelyik NB3-as bajnok felkerült a magasabb osztályba, ott azért nagyon nehéz dolga volt, mondhatni az egy más világ. Nehéz lesz még a tavaszi idény is, hiszen azért vannak még jó csapatok a csoportban, akik szeretnének szintén jó eredményt elérni. Biztos vagyok abban, hogy itt mindenki azon dolgozik, hogy sikerüljön elérni a kitűzött célt.”