Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után – Lőrincz Attilával

A Putnok FC hivatalos honlapja új rovatot indít „Sípszó után” címmel. Célunk, hogy szurkolóink jobban megismerjék azokat a játékosokat, akik napról-napra, hétről-hétre keményen dolgoznak azért, hogy dicsőséget szerezzenek városunknak. Elsőként csapatkapitányunkat, Lőrincz Attilát kerestük meg, aki szívesen válaszolt kérdéseinkre.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Kiskunhalason születtem, ott is jártam iskolába ötödikes koromig, utána kerültem el először otthonról.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Szeretek viccelődni, jó hangulatban tölteni a mindennapokat, szeretem ha motivált emberek vesznek körül.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással? Hogy született meg benned a gondolat, hogy ezt szeretnéd hivatásként űzni?

„Négy évesen kezdtem focizni, édesapám szereti nézni és engem is lekötött már akkor, így jött az ötlet, hogy ki is próbálhatnám. Az első edzés után beleszerettem, és ez azóta is így van.”

– Maradjunk picit a labdarúgásnál, van példaképed, esetleg kedvenc csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Kedvenc csapatom a Barcelona, a legjobb játékos számomra egyértelműen Messi, de szerettem Ronaldinhot, Henryt, Ibrahimovicot, Schevcenkot, Yaya Touret. Jelenleg véleményem szerint a Premier League a legerősebb bajnokság. Szeretem nézni, nagyon komoly iram van, és az is szimpatikus, hogy nem fújnak le minden apróságot.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Mindenki kedves és befogadó volt velem az első pillanattól a város és a szurkolók egyaránt. Sok néző fogadott rendszeresen minket hazai pályán, viszont azóta úgy látom, hogy a csapattal együtt ők is elindultak egy pozitívabb úton és egyre többen buzdítanak minket, akár idegenben is. Ez nagyon sokat jelent a csapatnak.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Nem tudnék egy legfontosabb pontot kijelenteni a karrierem során, amikor pozitív dolgok történtek azok is fontosak voltak, de a negatívabb időszakokból is sokat tudtam tanulni, azok pedig azért voltak fontosak.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, ha épp nem edzésen vagy mérkőzésen vagy? Mi a hobbid?

„Barátnőmmel, barátaimmal, szeretek meccseket nézni, ilyenkor is a legtöbb gondolatom a labdarúgás körül van, nagyon szeretek horgászni, dartsozni. Sajnos a családom nagyon messze van innen így velük a személyes kapcsolattartás nehezebb, de valamit valamiért.”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel, ital?

„Zenében az old school rap a kedvencem, a 8 mérföld a kedvenc filmem, de nagyon szeretem a Bud Spencer & Terence Hill filmeket is. Kedvenc ételem nincs, sok mindent szeretek nem tudok választani közülük, ital pedig a víz.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Van egy kutyám, Lola. Egyébként is a kutyákat kedvelem.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél?

„Próbálok lépésről lépésre haladni, nyilván lehetett volna könnyebb és egyszerűbb is az utam, de azt gondolom, hogy minden úgy lesz, ahogy annak lenni kell. Rengeteg olyan tapasztalat, tanulság volt az utamon amik segítették, hogy az legyek aki ma vagyok. Sokat segített a családom és a barátnőm támogatása is amikor nehezebb időszaka volt az életemnek, hogy sose adjam fel. Úgy érzem sok van még bennem, és szeretnék még sok nagy dolgot elérni, ezért dolgozok és most úgy érzem olyan helyen vagyok, ahol segítenek is ebben, mind a csapattársak mind a stáb. Szeretnék továbbra is fejlődni, mind játékosként mind emberként.

– Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„Próbálok rész célokat meghatározni, ami segít, hogy nyomon tudjam követni milyen ütemben tudok előre lépni a karrieremben, de nyilván vannak hosszú távúak is, de ezeket nem szeretném így a levegőbe dobálni, dolgozom érte, hogy egyszer valóra is váljanak és ne csak célként emlegessem őket.”