Hírek

PUTNOKFC.HU

Négy gólos győzelem a Diósgyőr II ellen

Október 29-én a 13. fordulójához érkezett az NB3 Észak-Keleti csoportjának pontvadászata. A hónap utolsó vasárnapján csapatunk hazai környezetben a Diósgyőr II együttesét fogadta a Várady Béla Sportközpontban.

Hűvös, kissé szeles időben vette kezdetét az összecsapás, a játékosok dolgát pedig az utóbbi napok csapadékos időjárása miatti talaj sem könnyítette meg. Az első percről kezdve dominánsan lépett fel a PFC, több labdabirtoklással, mezőnyfölénnyel telt az első játékrész jelentős része, a jól záró és szervezett vendég védelem ellen azonban igazán komoly lehetőségig nem sikerült eljutni. A DVTK kontrákra rendezkedett be, felkészült volt viszont ez ellen a hazai védelem is, így nagyobb lehetőségek nélkül pergett le az első negyvenöt perc, gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben aztán a mezőnyfölény korán góllá érett. Az 50. percben egy szép játék végén Nemes tekert középre a tizenhatos bal sarkától, Boros Gábor pedig megelőzte védőjét és a kapuba bólintott. (1-0) Ez volt Boros Gábor 20. találata ebben a bajnoki idényben. A vezető gól után is jóval veszélyesebb maradt a Putnok, sorra dolgozta ki a csapat a helyzeteket, többször is az utolsó pillanatban mentettek a vendég védők, vagy épp Lörincz lövésénél a kapufán csattant a labda. A 81. percben Galacs indult meg saját térfelünkről a vendég kapu felé, az ezúttal bal szélen helyezkedő Borosnak játszotta ki, aki visszatette Galacshoz, ő pedig a kapuval szemben érkező Pócsik Botondhoz játszotta, a 14-ről leadott lövés a kapufát érintve kötött ki a kapuban. (2-0) Két percet ugrottunk mindössze az időben, Galacs, Benkő, Tordai a labda útja, utóbbi jobbról tette középre a játékszert ahol Boros Gábor érkezett és szerezte meg saját maga második, a csapatnak pedig a harmadik gólját. (3-0) A 88. percben egy szép akció végén Nemes vezette le az alapvonalig a labdát a bal szélen, beadására Mrva Patrik érkezett és passzolta a kapuba. (4-0) Egy szervezett és jó futball játszó DVTK II ellen sikerült magabiztos sikert aratni Szala Ákos tanítványinak, elsősorban a kiváló második félidei játéknak köszönhetően. Győzelmünkkel továbbra is hét pont az előnyünk a Cigánddal szemben.

Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert a Diósgyőr nagyon szervezett csapat és nagyon jó futballt játszanak. Ezen a mérkőzésen meg is tapasztaltuk, hogy nehéz ellenük játszani. A közepes első félidő után a második játékrészben mindent betartottak a játékosok azokból a változtatásokból, amiket kértünk a szünetben. Egy jó mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, két jó futballt játszó csapat meccsén. Gratulálok a játékosaimnak, mert tudtunk újítani és remekül játszottunk a szünet után.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Diósgyőri VTK II: 4 – 0 (0-0) (Boros (2), Pócsik, Mrva)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs (Komári), Lőrincz, Pócsik (Sztankó), Tordai, Boros (Mrva), Vattay (Bodnár), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Benkő)

DVTK II: Dojcsák – Zrnic P., Bacsa, Szamosi, Vincze (Leshchynskyi), Fülöp (Ferencsik), Paksai, Zrnic M., Hetyei (Sáreczki), Stavnichuk (Balázsi), Lajcsik (Demeter)