Hírek

PUTNOKFC.HU

Megyei rangadóval folytatjuk – vasárnap a DVTK II érkezik

A hónap záró hétvégéjén a 13. forduló kerül megrendezésre az NB3 labdarúgó bajnokság 2023/24-es kiírásában. Október 29-én 13 órától megyei rangadóra kerül sor, a Putnok FC hazai környezetben a Diósgyőri VTK II együttesét fogadja.

A DVTK II csapataként újabb első osztályú együttes tartalék gárdája az aktuális ellenfél együttesünk számára. Mint ahogy az a második csapatoknál megszokott főleg tehetséges fiatalok kapnak lehetőséget a szezon folyamán, olykor-olykor néhány rutinos visszajátszóval kiegészülve. 12 fordulót követően a nyolcadik helyen tanyázik a bajnoki tabellán megyei riválisunk, öt győzelem, egy döntetlen és hat vereség az idei mérleg náluk. Eddig gyűjtött 16 pontjukból csupán 3 egységet zsebeltek be vendégként a Diósgyőriek, még augusztusban sikerült győzniük az SBTC otthonában, ezen kívül viszont három vereség az idegenbeli mérlegük. Legutóbbi három mérkőzésüket viszont hazai környezetben játszották és a három mérkőzés alatt hét pontot szereztek, a Gyöngyöst és a Sényőt legyőzték, a Tiszafüred ellen pedig döntetlent értek el. Fiatal, tehetséges labdarúgókból álló együttes a DVTK II, akik bárki ellen képesek jó futballra és akár meglepetésre is.

A Putnok FC háza táján mondhatni minden a bajnokság kezdete óta „megszokott” mederben zajlik, hiszen csapatunk az első bajnoki találkozótól a tabella éléről várhatja a soron következő játéknapot. Előző héten egy kemény mérkőzésen sikerült három pontot gyűjteni a Tiszafüred otthonában, ezzel a három ponttal és a forduló további eredményeivel pedig hét pontra nőtt az előnyünk a Cigánd előtt. Továbbra is veretlenül vezetjük az Észak-Keleti csoport tabelláját és a csapat óriási mentális erejét mutatja, hogy a nehezebb, küzdelmesebb mérkőzéseken is rendre győzelemmel hagyhatjuk el a pályát. A kiváló eredmények persze kemény mindennapi munka eredményei, a munka és az elán pedig nem csökken, továbbra is a szokott metódus alapján, minden beleadva készülnek a hétvégi bajnokira Szala Ákos tanítványai.

Elemeztünk ellenfelünket és az eddigi legszervezettebb, legtudatosabb játékot felvonultató ellenfél érkezik hozzánk. Jó szakmai munkát végeznek a csapatuknál és ezt a tehetséges játékosaik meg is töltik tartalommal. Tudjuk, hogy előző nap játszik az NB1-es csapatuk Fehérváron bajnoki mérkőzést és ilyenkor 4-5 visszajátszó szokott szerephez jutni a vasárnapi NB3-as bajnokin. Egy magas színvonalú mérkőzésre számítunk, sok néző előtt. Nagy alázattal készülünk erre a mérkőzésre is, nem altat el minket az elmúlt meccsek eredményes időszaka. Nehéz mérkőzésre számítok. Bármilyen összetételű Diósgyőr vár ránk, készen állunk!” – mondta el megkeresésünkre a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző

Nehéz meccsre számítok, mert az ellenfél az egyik legtudatosabb csapat az egész csoportban. A tabellán elfoglalt pozíciójuk nem mutatja a valós játékerejüket. Fiatal csapat ezért előfordul, hogy hátul bele hibáznak, amit nekünk könyörtelenül ki kell használni. Jó a hangulat a csapaton belül, a veretlenségünket szeretnénk minél tovább kitolni. Hazai pályán nem is lehet más célunk mint a három pont begyűjtése.” – nyilatkozta a megyei rangadót megelőzően csapatunk védője Nemes Milán