Hírek

PUTNOKFC.HU

Küzdelmes mérkőzésen hoztuk el a három pontot a Tiszafüred otthonából

Október 22-én a 12. játéknapjához érkezett az NB3 labdarúgó bajnokság. Vasárnap 13 órától a Putnok FC a Facultas-Tiszafüredi VSE vendégeként lépett pályára a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

Előre tudható volt, hogy a tabellán elfoglalt pozíciók ellenére nem vár könnyű találkozó Szala Ákos csapatára, ez pedig a mérkőzés alatt jócskán be is bizonyosodott. Nem kezdődött jól számunkra az összecsapás, az 5. percben egy hazai akciót követően Engelhez került a labda, aki kapura tört és a kapus mellett elhúzva a hálóba gurított. (1-0) A Tiszafüred vezető gólja után igyekezett fokozni a tempót a Putnok FC. Többet volt a labda csapatunknál, a jól záró hazai védelemmel szemben azonban komoly lehetőséget nehéz volt kialakítani. A 30. percben egy beadást követően Boros fejelhetett, a kapus védte a próbálkozást. Két perccel később, a 32. minutában azonban már Tajti is tehetetlen volt, egy jobb oldali beadást követően Boros Gábor érkezett nagyszerűen középen és közelről a hálóba helyezett. (1-1) Az egalizálás után kiegyenlítetté vált a mérkőzés, egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani. Egészen a 45. percig amikor egy bal oldali beadás után nem sikerült felszabadítani a putnoki védelemnek, Bernáth pedig ezt kihasználva lesipuskásként közelről lőtt a hálónkba. (2-1) Ezzel az eredménnyel vonulhattak a csapatok félidei pihenőre.

Egy egészen más Putnok FC érkezett ki a második játékrészre mint amit az elsőben láthatott a publikum. Támadóbb szellemben, nagyobb tempóban próbált helyzeteket kidolgozni a PFC, ez pedig gyorsan eredményre is vezetett. Az 52. percben Lőrincz Attila szánta el magát lövésre jó harminc méterre a kaputól, lökete pedig védhetetlenül vágódott a bal felsőbe. (2-2) Támadásban maradt a Putnok az egyenlítést követően is, a 64. percben Pócsik Botond szelídített meg nagyszerűen egy felívelést, majd a kapufa segítségével juttatta a labdát a hazai kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a Putnok FC számára. (2-3) Próbálkozott egyenlíteni a Tiszafüred együttese a mérkőzés hátralévő perceiben, a vendég csapat azonban már kézben tartotta a találkozót és szervezett játékkal tartotta egy gólos előnyét. Az eredmény már nem változott a mérkőzésen, így a Putnok FC egy nagyon nehéz találkozón szerzett újabb nagyon fontos három pontot, mellyel növelte előnyét a Debrecen ellen döntetlent játszó Kisvárda II előtt, így 7 ponttal megelőzve a második helyen pontazonossággal tanyázó Kisvárda II és Cigánd kettősét.

Egy színvonaltalan mérkőzésen vagyunk túl, ahol mindkét csapat a másik hibáiból élt. Nem jött jól egyik csapatnak sem a hirtelen meleg időjárás. Viszonylag hamar elfáradtunk mi is, ez megterheli a szervezetet. Mi jöttünk ki jól a végén a második félidei mentalitásunknak köszönhetően. Helyenként jól futballoztunk, ekkor el is jutottunk helyzetekig, de összességében sok hibával játszottunk a mai nap. Pozitívum, hogy kétszer is fel tudunk állni hátrányból, majd meg is tudtuk nyerni a meccset. Mikor a játék sem megy jól, ez óriási fegyvertény és ebből a mérkőzésből ezt tudjuk magunkkal vinni a folytatásra.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Facultas-Tiszafüredi VSE – Putnok FC: 2-3 (2-1) (Engel, Bernáth ill. Boros, Lőrincz, Pócsik)

Tiszafüred: Tajti – Bernáth, Barzsó, Engel, Nagy, Erdei (Dankó), Mácsai, Fülöp, Ludvig (Ballók), Elek, Szövetes (Oláh)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs (Bökönyi), Lőrincz, Pócsik (Komári), Sztankó (Benkő), Boros, Vattay, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Tordai)