Hírek

PUTNOKFC.HU

A Gyöngyöst fogadjuk a 14. fordulóban

Mindössze négy mérkőzés maradt a 2023-as naptári évre az NB3 labdarúgó bajnokság aktuális szezonjából, melyből kettő még az „odavágó”, kettő pedig már a tavaszról előrehozott „visszavágó” sorozathoz tartozik. November 5-én a 14. fordulóban a Putnok FC újra hazai környezetben lép pályára, ellenfelünk a sereghajtó Gyöngyösi AK alakulata lesz.

Három ponttal, győzelem nélkül érkezik a tabella utolsó helyén tanyázó Gyöngyös együttese a Várady Béla Sportközpontba. Pozíciójuk és eddig szerzett pontjaik száma csalóka, hiszen tabellán elfoglalt helyezésük ellenére nem egy „pofozógép” csapatól beszélünk, nem adták ugyanis könnyen a pontokat az élmezőnyben helyezkedő gárdák számára sem. Egy-két kilengés persze akadt, mind a Tiszafüred elleni 5-2, de vereségeik nagy többségében egy gólosak. Három pontjukat a Karcag, az SBTC és a legutóbbi Hatvan elleni bajnokijukon elért döntetlenekkel szerezték. Az előző évet még a vármegyei első osztályban töltő együttes az NB3-ban is jórészt fiatal tehetségeknek ad játéklehetőséget.

A Putnok FC viszont 19 bajnoki találkozó óta veretlen, ezt a kiváló sorozatot pedig a Gyöngyös ellen is folytatná a csapat. Egy hete szintén hazai környezetben egy jó iramú, színvonalas mérkőzésen sikerült három pontot bezsebelni a DVTK II ellen. Az aktuális idényt figyelembe véve nincs az a mutató, amely nem a mi javunkra billentené a mérleget soron következő ellenfelünkkel szemben, de ez mit sem változtat a napi rutinon. Teljes elánnal zajlik a felkészülés a hétvégi bajnokira, tudván azt, hogy ezúttal is mindent meg kell tenni az újabb győzelemért.

Négy döntőt játszunk novemberbe, de nem azzal foglalkozunk mi lesz 1-2-3 hét múlva. Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb számunkra. Nem becsülhetünk le senkit, az eddigi szereplése alapján. Nem értünk még el semmit a szezonban. Nem szereplünk rosszul idáig, de ezt fenn is kell tartani, nem lehet megelégedni. A következő mérkőzés sem lesz egyszerű. A Gyöngyös csapata beleerősödött az NB3-ba és legutóbbi mérkőzésein rendre jól teljesített. Nagyon alázatosan készülünk a mérkőzésre. 7 meccsét néztük meg az ellenfélnek és ahogyan az előbb említettem, egyre jobb teljesítményt nyújt a Gyöngyös. Szeretnénk nyerni és egyel közelebb lépni céljainkhoz. Ehhez nagyon fegyelmezetten és koncentráltan kell pályára lépjünk.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Mindenki tudja az együttesben, hogy egy csapatot sem szabad lebecsülnünk, mert tudnak meglepetést okozni a helyezésüket tekintve, illetve nekik nincs veszíteni valójuk, nekünk pedig a célunk, hogy továbbra is folytassuk ezt a győzelmi sorozatot és tovább menjünk az úton. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy győzelmet arassunk hazai közönség előtt. Az eddigi 13 fordulóban szert tettünk egy olyan szerepre a bajnokságban, hogy mindenki minket akar megverni és szívják magukat a csapatok, nekünk pedig minden nap az az állandó célunk, hogy minden egyes találkozót megnyerjünk. Sokszor tetszetős, domináló játékkal sikerült nyerni, amikor meg a szívnek kellett előjönni akkor mindenki megmutatta és csúszott mászott a sikerért. Motiváltak vagyunk, ahogy eddig is.” – mondta el megkeresésünkre játékosunk Tordai Balázs