Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos siker a Gyöngyös ellen

November 5-én a 14. fordulóval folytatódott a bajnokság az NB3 Észak-Keleti csoportjában. Az egész napos áztató eső és hűvös idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a listavezető Putnok FC és a sereghajtó Gyöngyösi AK összecsapására.

Szomorú felvezetés előzte meg a találkozó kezdő sípszavát, hiszen a héten két fontos személy is elhunyt, akik közel álltak a Putnok szurkolók és a csapat szívéhez. A mérkőzést megelőző egy perces gyász szünet alatt Bánkuti Sándorról a Putnoki Bányász SE egykori gazdasági vezetőjéről és Varga Márkóról együttesünk korábbi játékosáról emlékeztek meg a kilátogatók.

Az áztató eső következtében nehéz, felázott talajon vette kezdetét a mérkőzés, ahol az első tíz percben mindkét gárda leginkább a pálya állapotával ismerkedett. A 10. percben aztán egy szabadrúgást követően Gondához ívelték a tizenhatoson belülre a labdát a vendégek, aki a védők szorításában talált a kapuba. (0-1) A vendégek vezető találatát követően beszorította ellenfelét a Putnok FC, a mezőnyfölény pedig hamar eredményesnek is bizonyult. A 20. percben Nemes tekert középre balról egy szabadrúgást, a röviden kifejelt labdát Bodnár vezette két szép csellel a büntető területen belül, az ötös vonalánál pedig csak szabálytalanul tudták megállítani, amiért a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Boros Gábor végezte el és bár elsőre Tóth jól érezte a sarkot, a kipattanót már a hálóba passzolta Boros és egyenlített. (1-1) Továbbra is lendületben maradt a PFC, javarészt az ellenfél térfelén folyt a játék, a Gyöngyösi kontrákat pedig kiválóan szűrte a hazai védelem. A 30. percben Tordai próbálkozott jó 20 méterről, lövése kevéssel tévesztett célt. A 40. percben aztán a vezetést is sikerült megszerezni, Lőrincz tekert középre tanárian egy bal oldali szögletet, Boros Gábor pedig érkezett a rövid oldalon és a hosszúba csúsztatott. (2-1) Ennek köszönhetően egy gólos hazai előnnyel vonulhattak félidei pihenőre a csapatok.

A második játékrészben aztán minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Hazai mezőnyfölény, a változó intenzitású esőben továbbra is a PFC irányította a találkozót. Az 54. percben pedig újabb góllá is érett a fölény, Boros játszotta ki nagyszerűen a labdát a jobb szélen felfutó Tordaihoz, akinek centerezésére Bodnár Attila érkezett és passzolta a kapuba a labdát. (3-1) Két gólos előny birtokában is támadásban maradt csapatunk, a 75. percben egy szép akció végén Benkőhöz jutott el a labda, aki ugyan a hálóba talált, a játékvezető azonban kezezés miatt kifelé ítélt szabadrúgást. Így is megszületett azonban a negyedik hazai találat, a 80. percben Benkő ugratta ki mesterien Mrva Patrikot, aki a kimozduló kapus mellett higgadtan gurított a hosszúba. (4-1) Újabb találat már nem született, így egy magabiztos és teljesen megérdemelt győzelemmel már húsz meccsesre nőtt a Putnok FC veretlenségi sorozata.

A győzelmet szeretnénk elnökünknek, Kunváriné Bánkuti Gabriella és Varga Márkó volt putnoki játékosunk családjainak ajánlani. Nehéz volt a mai napon futballozni, az időjárás adta körülmények miatt. Direktebb focit játszottunk, a második félidőben már jól alkalmazkodtunk a talajhoz. Örülök, hogy a mai nap ismét bizonyította minden játékos, hogy mennyire fontos neki ez a közösség és mennyire tud harcolni a csapatért.” – értékelte a találkozót Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Gyöngyösi AK: 4-1 (2-1) (Boros (2), Bodnár, Mrva ill. Gonda)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs (Benkő), Lőrincz (Bökönyi), Pócsik (Mrva), Tordai, Boros, Bodnár (Papp), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó)

Gyöngyös: Tóth – Uram (Timon), Forgó, Trombola (Bődi), Lakatos, Babarcsik (Kovács), Krán, Gonda (Muhari), Czinkóczi, Nagy-György (Bezzeg), Szabó