Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után Dobrovolskyi Zhenyával

Sípszó után című rovatunk eheti alanyi csapatunk középpályása, Dobrovolskyi Zhenya. A rutinos, kiváló képességű játékos már harmadik szezonját tölti a Putnok FC csapatánál. Futball tudását és csupaszív játékát már közel 100 tétmérkőzésen láthatta a közönség, most a pályán kívüli életébe nyerhetünk betekintést.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Ukrajnában születtem, Ungváron. Ez a település pont a magyar – ukrán határ közelében van. Csapon kezdtem a tanulmányaimat, ahol a szüleim élnek, aztán elkerültem tanulni Ungvárra a sportgimnáziumba és ott végeztem el az iskolát.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Sikeréhes srác vagyok, bármibe is kezdek, abban sikeres akarok lenni.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással?

„Hat éves koromban kezdtem, apám is focizott és kiskoromban látta rajtam, hogy én is szeretem a labdarúgást, így az ő támogatásával kezdtem el focizni.”

– Van példaképed, kedvenc játékosod, csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Kedvenc csapatom a Barcelona, nagyon tetszett a Barca középpályája amikor Busquets – Xavi – Iniesta játszottak együtt. Ezen kívül még szeretem nézni az angol bajnokságot. A Premier Leaguet tartom a legerősebbnek, nagyon dinamikus és látványos focit játszanak a csapatok.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Már majdnem három éve vagyok itt Putnokon, jól érzem magam. A szurkolók a kezdetektől elfogadtak és jó kapcsolat van közöttünk.”

– Mivel foglalkoznál, ha nem a labdarúgás töltené ki a mindennapjaid?

„Valószínűleg saját üzletet nyitnék, vagy a különféle befektetések is érdekelnek.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Ha a fociról beszélünk, akkor a debütálást az Ukrán első osztályban. A labdarúgáson kívül sok jó pillanat volt az életemben. Az első dolog ami mégis eszembe jut az a háború előtti élet, már két éve nem voltam otthon és szeretnék minél előbb haza jutni meglátogatni a rokonaimat és barátaimat.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, mi a hobbid?

„Családos ember vagyok, sok időt töltök a feleségemmel. Ezen kívül folyamatosan tanulok valami újat, sokat olvasok, tanulok angol nyelven és szeretek videójátékot játszani a laptopomon.”

– Most, hogy a bajnokságban szünet van, kicsit talán a játékosok szabadideje is több lett, hogyan sikerül ezt neked eltölteni?

„Voltunk a feleségemmel kirándulni Lengyelországban és tervezem meglátogatni a barátaimat Csehországban.”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel?

„Bármilyen zenét szívesen meghallgatok. Nagyon szeretem az olasz ételeket – a bolognait, a pizzát – és az ukrán saslikot, az a kedvencem. Sok filmet szeretek, így nehéz választani, de talán a “Game of Thrones” és a “Prison Break” a kedvenceim.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Van egy kis papagájom, Rio. Tervben van a későbbiekben venni egy kutyát – a labrador fajta nekem nagyon tetszik.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél?

„Nem mondhatom, hogy minden úgy történt, ahogy elterveztem, de nincs okom panaszra. Örülök, hogy van lehetőségem fejlődni és dolgozni, hogy minden úgy legyen, ahogy én szeretném.”

– Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„Elsősorban a cél NB2-ben futballozni és ezt a célt Putnokon akarom elérni.”