Hírek

PUTNOKFC.HU

Sípszó után Boros Gáborral

Az adventi készülődés utolsó hetén is folytatódik Sípszó után című rovatunk. Heti vendégünk a bajnoki góllövő lista éllovasa, Boros Gábor. A fiatal támadó hamar belopta magát a a Putnok FC szurkolóinak szívébe nemcsak góljaival, de mentalitásával és emberségével is.

– Először is megkérnélek, mondj néhány szót a fiatal korodról. Hol születtél, hol jártál iskolába?

„Rimaszombatban születtem Szlovákiában. Iskolába is itt jártam, a Tompa Mihály Református Gimnáziumban tanultam.”

– Mi az amit mindenképp érdemes tudni rólad?

„Maximalista embernek tartom magam, aki szeret viccelődni az edzésen és az öltözőben is. Nehezen viselem a vereséget, nem szeretem, ha valaki tiszteletlen vagy nagyképű.”

– Mikor kezdtél el ismerkedni a labdarúgással?

„7 éves koromban kezdtem focizni apukám hatására Rimaszombatban, bár nehezen indult, de nem bántam meg hogy erre az útra léptem.”

– Maradjunk picit a labdarúgásnál, van példaképed, esetleg kedvenc csapatod? Melyik bajnokságot szereted a legjobban, vagy tartod a legerősebbnek?

„Apukám a példaképem, ő a Csehszlovák első osztályban játszott és mindezt önerőből érte el. Bár mindenki azt mondja nagyon jó játékos volt, sajnos én már nem láthattam focizni. Kedvenc csapatom a Barcelona, bár leginkább magyar meccseket nézek, illetve a Bajnokok ligáját. Én a magyar bajnokságot követem figyelemmel, de a legerősebbnek a Premier Leaguet tartom.”

– Hogy érzed magad Putnokon – gondolok itt elsősorban a csapaton kívüli világra – hogy érzed, hogy fogadott a város és a szurkolók?

„Miskolcon élek a párommal Evelinnel, jól érzem magam az első pillanattól fogva, nagyon jó közösségbe jöttem, ahová nem volt nehéz beilleszkedni. Úgy gondolom a szurkolók kedvelnek, ehhez nyilván sok köze van a góljaimnak.”

– Mivel foglalkoznál ha nem a labdarúgás töltené ki a mindennapjaid?

„Mindig szerettem a konyhában tevékenykedni, valószínűleg már elvégeztem volna egy szakács iskolát, esetleg séfként el tudnám magam képzelni.”

– Most, hogy van egy kis szünet a mindennapi edzés munkában, hogy telik számodra a téli szünet?

„Sajnos a kiadott edzéseket nem tudom még végezni. Elsősorban azzal foglalkozok, hogy rendbe jöjjön a lábam, sajnos már az első forduló óta csak fájdalomcsillapítókkal tudtam edzeni és játszani, vagy sokszor még az sem segített.”

– Miként készülsz a karácsonyra?

„December 23-án megyünk Nyíregyházára a párom családjához, aztán 24-én Szlovákiában leszünk majd onnan újra vissza Nyíregyházára – szóval kicsit utazgatós lesz.”

– Mit tartasz életed eddigi legfontosabb pillanatának?

„Az NB1-es gólomat és a két évvel ezelőtti feljutást a Mosonmagyaróvárral.”

– Mivel töltöd a szabadidőd, ha épp nem edzésen vagy mérkőzésen vagy? Mi a hobbid?

„Nincs különösebb hobbim, szeretek videójátékozni, meccset nézni, de általában pihenéssel, filmezéssel töltöm a szabadidőmet”

– Mik a kedvenceid? Kedvenc zene, film, étel?

„Kedvenc filmem egyértelműen a Gyűrűk Ura 1-2-3. Ételek tekintetében az olasz konyha áll hozzám a legközelebb. Zenéből pedig leginkább a 80-as évek slágereit szeretem.”

– Van háziállatod? Milyen állatokat kedvelsz?

„Van egy kiscicánk Ozzy, de a kutyák közelebb állnak hozzám.”

– Miként látod az életed eddigi alakulását, minden a terveid szerint zajlik, elégedett vagy azzal amit eddig elértél?

„A karrierem szempontjából nem vagyok maradéktalanul elégedett, úgy gondolom többet el tudtam volna érni egy kis odafigyeléssel és persze szerencsével.”

– Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

„Jelenlegi célom, hogy a teljes harmadosztály mezőnyéből én szerezzem a legtöbb gólt, emellett pedig mindent megteszek azért, hogy a közös célunkat is elérjük a csapattal.”