Hírek

PUTNOKFC.HU

Rangadót nyertünk a Karcag ellen – már csak a Putnok FC hibátlan az Észak-Keleti csoportban

Augusztus 19-én, ezúttal a hétvégi Nemzeti ünnep miatt kivételesen szombati játéknapon, rangadóval folytatódott a pontvadászat a Putnok FC csapata számára. Az Észak-Keleti csoport negyedik játéknapján Szala Ákos csapata a Karcagi SE vendégeként lépett pályára.

Két kiváló játékerőt képviselő csapat nézhetett egymással farkasszemet a rekkenő hőségben Tiszafüreden, saját pályájuk felújítása miatt ugyanis a Lipcsey Elemér Sporttelepen rendezi hazai mérkőzéseit a KSE. Agilisen kezdtek a hazaiak, igyekeztek többet birtokolni a labdát, a 7. percben pedig egy támadásuk végén a vezetést is megszerezték Gránicz talált a vendég kapuba. (1-0) Hátrányba kerülve igyekezett átvenni a kezdeményezést a Putnok FC, próbálta egyre többet birtokolni a labdát a csapat és türelmes játékkal a hazaiak kapuja elé kerülni. A 24. percben pedig góllá is érett a próbálkozás, egy pontrúgást követően Nemes Milán találatával sikerült egalizálni. (1-1) Kiegyenlített játékkal folytatódott a mérkőzés, látszott, hogy mindkét csapat alaposan felkészült a másikból, így nehéz volt igazán nagy lehetőséget kialakítani. A 36. percben ugyanakkor Vattay kapott nagyszerű labdát a tizenhatoson belül, ahol a hazai védők csak szabálytalanul tudták megállítani, így büntető következhetett. A megítélt tizenegyest sajnos Dobrovolskyi kihagyta. A félidő hátralévő részében is kiegyenlített játék folyt, újabb találat nem született, így döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második félidő elején a Putnok próbálta irányítani a mérkőzést, az 51. percben egy akció végén pedig a vezetést is sikerült megszerezni Lőrincz Attila révén. (1-2) Mindössze hat perccel később, az 57. minutában jó helyről jutott szabadrúgáshoz a hazai alakulat, Gránicz pedig élt is a lehetőséggel és egalizált. (2-2) Két perccel később azonban újra a Putnok FC szerzett vezetést, egy szép akció végén Galacs Erik pimasz megoldással talált a hazaiak kapujába az 59. percben. (2-3) Újra kiegyenlített mezőnyjáték következett a találkozó soron következő húsz percében, majd a mérkőzés hajrájához érve a hazai csapat igyekezett mindent megtenni az egyenlítésért. A 82. percben egy tizenhatoson belülre való betörés után a játékvezető szabálytalanságot látott, így büntetőt ítélt a hazaiak részére. A tizenegyest Gránicz végezte el, nem jött azonban össze számára a mesterhármas, hiszen büntetője a kapufán csattant. Újabb gól a hátralévő percekben pedig már egyik oldalon sem született, így a Putnok FC nyerte a rangadót. Végig taktikusan, fegyelmezetten játszva, nagyon fontos három pontot sikerült elhozni a Karcagi SE otthonából, így négy fordulót követően a Putnok FC továbbra is hibátlanul áll a tabella élén.

Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem játszottunk jól. A Félidő előtt egy begyakorolt rögzített játékhelyzet után tudtunk egyenlíteni, ezután tizenegyest hibáztunk. Fordulás után a 30. másodpercben lezárhattuk volna a mérkőzést, de nem tudtunk közé kettőt tenni. Izgalmassá tettük végül a derbit, de nagyon örülünk a győzelemnek. Gratulálok játékosaimnak, ezek a győzelmek hatványozottan erősítik az összetartozást az öltözőben.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Karcagi SE – Putnok FC: 2-3  (1-1)  (Gránicz (2) ill. Nemes, Lőrincz, Galacs)

Karcag: Fedinisinec – Béres, Nikic (Székely), Pataki, Kis, Kónya, Constantinescu (Maruscsák), Andric (Szabó), Kovács (Győri B.), Gránicz, Kalmár (Győri Á.)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs (Komári), Lőrincz (Mrva), Bökönyi (Benkő), Pócsik, Boros, Vattay, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó)

Folytatás egy hét múlva, szombaton, hazai pályán a MOL Magyar Kupa második körében a Sényő ellen.