Hírek

PUTNOKFC.HU

A Sényőt fogadjuk a MOL Magyar Kupa második fordulójában

Hétvégi szünetet tart a Magyar harmadosztály bajnoki pontvadászata, nem maradnak ugyanakkor tétmérkőzés nélkül a futballkedvelők, hiszen az augusztus 26-27-ei hétvégén a MOL Magyar Kupa második fordulója kerül lebonyolításra. A kupa második játéknapjának sorolása továbbra is területi alapon történt, első és második ligás csapatok nélkül. A sorsolás értelmében augusztus 26-án 16:30-tól a Putnok FC hazai pályán léphet gyepre, ráadásul bajnoki csoportbeli ellenfelünk a Sényő-Carnifex alakulata ellen.

Az első forduló két „gólzsákja” találkozik egymással a MOL Magyar Kupa második fordulójában, hiszen a Sényő a Berkenye otthonában rúgott 11 gólt (2-11), majd egy nappal később a Putnok a Mátraterenye otthonában 16 alkalommal volt eredményes (1-16), ezzel a kupasorozat 1909 óta tartó történetében abszolút gólrekordot beállítva. Szintén kupaérdekesség még, hogy mindkét csapatban akad egy-egy öt találatig jutó játékos, a vendégek oldalán Kovács Ádám, hazai részről pedig Bökönyi Adrián számára akár még a kupa gólkirályi címére is adott a lehetőség.

Nem indult viszont ilyen jól a bajnokság a Sényő-Carnifex számára, csoportbeli riválisunk négy bajnoki mérkőzésből egyszer győzött, kétszer játszott döntetlent és egy alkalommal hagyhatták el vesztesen a pályát. Öt megszerzett pontjukkal jelenleg a tabella kilencedik helyén tanyáznak. Ami viszont tény, hogy a Sényő egy jó erőkből álló alakulat, kiváló labdarúgók alkotják a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei gárda játékoskeretét, misem bizonyítja ezt jobban, mint hogy bajnoki mérkőzésen sikerült legyőzniük a Karcag alakulatát is.

A Putnok FC továbbra is 100%-os. Négy bajnokiból négy győzelem és közös nevező hétvégi kupaellenfelünkkel a Karcag legyőzése. Mint ahogy korábban már említettük a MOL Magyar kupa első fordulójából is magabiztosan lépett tovább a csapat, így Szala Ákos tanítványai kellő önbizalommal várhatják a szombati kupacsatát. A felkészülés a kiváló széria ellenére természetesen mit sem változik, mindenki maximális elánnal teszi a dolgát és legjobb tudása szerint csak a következő mérkőzésre koncentrál.

Remek csapat érkezik hozzánk, melyben sok jó karakterű játékos futballozik. A bajnokságban abszolút egy élcsapat lesz várhatóan a Sényő. Mindig jó mérkőzéseket játszunk velük. Ezúttal is egy közönségszórakoztató meccs vár a kilátogató nézőkre vélhetően. Ami a mi csapatunkat illeti, van néhány apróbb sérüléssel bajlódó játékosunk, de mindenki rendben lesz a hétvégére. Magabiztosnak látom játékosaim, de ez nem mehet át megelégedettségbe. Nem lesz ezzel gondunk, mert minden mérkőzésen az az alapelvárás magunkkal szemben, hogy az ellenfél nem akarhatja jobban a győzelmet. Tovább szeretnénk jutni és bízom benne, hogy ehhez sok néző fog minket hozzásegíteni. Szombaton játszunk, jó időben, jó eredménysor után és ez remélem növelni fogja a nézőszámunkat.” – mondta el megkeresésünkre a találkozót megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Az öltözői hangulatra nem lehet panasz, mindenki jókedvű, sikerre éhes és azért dolgozik, hogy minden héten győztesen hagyjuk el a pályát. Egy nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Sényő egy jó játékerőt képviselő csapat. Már többször megmutatták, hogy mire képesek, de úgy gondolom, hogy hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem és a továbbjutás a következő fordulóba.” – nyilatkozta honlapunknak csapatunk hálóőre, Pápai Krisztián

A szabályok értelmében a továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő letelte után döntetlen az eredmény, abban az esetben 2×15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások következnek.