Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos továbbjutás a MOL Magyar kupában

Augusztus 26-án a MOL Magyar Kupa második fordulója került megrendezésre. Az egész héten át tartó extrém hőség szombatra is kitartott, így a játékosoknak ezzel is meg kellett birkózni a Putnok FC – Sényő-Carnifex FC találkozón.

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a Putnok FC, az első percekben igyekeztünk nyomást helyezni a vendég kapura. A lendületes kezdés előbb Benkő és Juhos révén helyzetekben, a 6. percben pedig már gólban is megmutatkozott, egy bal oldali szögletet Sztankó ívelt középre, ahol Boros Gábor emelkedett a legmagasabbra és szerezte meg a vezetést. (1-0) Továbbra is lendületben maradt a PFC és mondhatni záporoztak a helyzetek. Újabb gólnak örülhettek a 17. percben a kilátogató hazai szurkolók, ekkor Sztankó ugratta ki nagyszerűen a tizenhatoson belülre Pócsik Botondot, aki köszönte és a kimozduló kapus mellett higgadtan a kapuba gurított. (2-0) Mindössze két perc telt el a következő hazai találatig, a 19. percben Galacs a saját térfelünk közepéről ugratta ki mesteri módon Juhos Dávidot, aki egészen a tizenhatoson belülre vezette a labdát és a kijövő kapus mellett a rövidbe helyezett. (3-0) Három gólos hazai előnynél is támadásban maradt a Putnok, a 25. percben Galacs járt közel a gólszerzéshez, rá két percre pedig Boros vette célba a vendég kaput, a portás azonban fogta a lövést. Az első vendég helyzetre a 35. percig kellett várni, ekkor Vámos Márk lövését blokkolta a hazai védelem. Kiváló első fél órával, végig magabiztos játékkal, teljesen megérdemelt három gólos PFC előnnyel vonulhattak a csapatok a félidei szünetre.

Ott folytatódott a második félidőben a játék, ahol az elsőben abbamaradt, vagyis hazai helyzetekkel. Rögtön a 46. percben előbb Nemes veszélyeztetett, majd másodpercekkel később Bökönyi próbálkozását védte nagy bravúrral Szondi. Az 54. percben viszont a Sényőnek jött össze a szépítés, egy jobb oldali szögletet követően Kapacina Kevin érkezett a hosszún és bólintott Pápai kapujába. (3-1) Kevesebb helyzettel, de nagy magabiztossággal uralta a továbbiakban is a mérkőzést Szala Ákos csapata. Újabb találat már nem született, így a találkozó összképét tekintve teljesen megérdemelten jutott a Putnok FC a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójába. Végig kellő magabiztossággal, szervezetten játszva sikerült itthon legyőzni a jó erőkből álló Sényő alakulatát.

Jól kezdtük a mérkőzést, betartották a játékosok azokat a taktikai elemeket, amiket a Sényő ellen ezúttal elterveztünk. A második félidei produktumra rányomta a bélyegét a nagy meleg és a három gólos előny, ezért nem tudom és nem is fogom elmarasztalni a játékosokat. Aki futballozott valaha, az tudja milyen lélektan uralkodik ilyenkor a pályán és a fejekben. Továbbjutottunk, örülünk, de már készülünk a szerdai bajnoki mérkőzésre.” – értékelt a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Sényő-Carnifex FC: 3-1 (3-0) (Boros, Pócsik, Juhos ill. Kapacina K.)

Putnok FC: Pápai – Mrva, Arday (Bökönyi), Benkő (Komári), Galacs, Pócsik, Sztankó (Bodnár), Boros (Vattay), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Papp)

Sényő FC: Szondi – Klepács, Márton (Lizák), Erdei (Kapacina V.), Kapacina K., Farkas, Schmidt, Szokol, Vámos G. (Orosz), Vámos M., Szopkó (Sárosi)

Ami a MOL Magyar kupát illeti, augusztus 28-án élőben lesz látható a következő kör sorolása az M4 Sporton, a Putnok FC soron következő mérkőzése pedig a bajnokság 5. játéknapján egy újabb hazai, amire nem is kell sokat várni, hiszen hétközi forduló kereteiben, szerdán a Salgótarján érkezik a Várady Béla Sportközpontba.