Hírek

PUTNOKFC.HU

Öt gólos siker a Sényő otthonában

Sűrű és kemény időszak volt május első hete a Putnok FC számára, hiszen egy hét leforgása alatt három bajnoki találkozón kellett pályára lépni Szala Ákos csapatának, ebből ráadásul két igen csak nehéznek ígérkező idegenbeli összecsapáson. Május 8-án, a bajnokság 35. fordulójában a harmadik felvonás várt a csapatra, a Szabolcs megyei Sényőre utazott együttesünk.

Kemény összecsapásra várt labdarúgóinkra, akik azonban már számos alkalommal bizonyították a szezon folyamán, hogy bárhol tudnak jó játékot és jó eredményt produkálni. Sényőn is így volt ez, hiszen a kezdő sípszótól kezdeményezően léptünk pályára és a mi akaratunk érvényesült. Jó játékunk pedig az első fél óra után mondhatni parádéval párosult. A 32. percben aztán saját térfelünk közepéről kap nagyszerű kiugratást a félpályánál helyezkedő Katona Bence, aki kapura vezeti és higgadtan gurít a rövid alsóba. (0-1) A 35. percben Nagy Zsolt ad középre a jobb szélről, beadásával azonban nem tud kapura fordulni Katona, a labda a tizenhatoson kívülre kerül, Hadházitól Budához, Buda Péter pedig parádés mozdulattal tekeri húszról a hosszú felsőbe. (0-2) Rögtön a középkezdés utáni ellenfél támadásánál saját tizenhatosunk előtt szerzünk labdát, a félpályánál ezúttal Nagy Zsolt kapja a kiugratást, aki a kapu felé iramodik és a kifutó kapus mellett eltolva a labdát megszerzi csapatunk harmadik találatát. (0-3) Taktikus, magabiztos, jól szervezett játékkal teljesen megérdemelten mehettünk három gólos előnnyel a pihenőre.

A második félidőben folytatódott a remek Putnoki játék, továbbra is magas fokú taktikai fegyelemmel, szépen felépített akciókat vezetve jutottunk el többször is a hazai kapuig. A 63.percben ismét Nagy Zsolt aktív a jobb szélen, beadásával Katona fordul kapura, aki a felső kapufát találja telibe, a védelem üggyel-bajjal felszabadít, de csak Nadimov Norbertig jut a labda, aki harmincról lövésre szánja el magát, a megpattanó löket pedig a kapuban köt ki. (0-4) Jutott még a végére is, Dlehány és Hadházi kényszerítője nagyszerű a hazai tizenhatos előtt, Hadházi Sándor kapura tör a védők között és feltéve az „i”-re a pontot, higgadtan gurít a kapuba (0-5)

Egy nehéz, de sikeres hónap kezdeten vagyunk túl, egy hét leforgása alatt három mérkőzésen kilenc pontot szerzett a Putnok FC. Mindössze három mérkőzés maradt a bajnokságból, ez a sikeres hét pedig lendületet adhat a hátralévő összecsapásokra.

Amiben jók vagyunk, azt megint meg tudtuk valósítani a pályán. Maximális dicséret illeti az összes játékosom. A legutóbbi 25 mérkőzés után dobogón van a Putnok. Egész jól nézünk ki.” – értékelt a mérkőzés után Szala Ákos vezetőedző.

Sényő-Carnifex FC – Putnok FC: 0-5 (0-3) (Katona, Buda, Nagy, Nadimov, Hadházi)

Sényő: Járvás – Fenyőfalvi, Toldi, Kapacina K. (Balogh (82′)), Phrakonkham, Farkas, Schmidt (Mányi (69′)), Tóth, Kapacina V., Vámos (Páll (66′)), Orosz

Putnok: Cserepka – Gellén, Sághy, Nadimov, Nagy, Katona (Riznicsenkó (69′)), Buda (Petrecsko (61′)), Csutora (Laczkó (61′)), Dobrovolszki, Juhos (Dlehány (66′)), Fülöp (Hadházi (66′))

Egy hét múlva, május 15-én a Salgótarján BTC együttesét fogadjuk a Várady Béla Sportközpontban 17 órai kezdéssel.