Hírek

PUTNOKFC.HU

Nincs megállás – a Füzesgyarmat érkezik a hétvégén

Egy hét leforgás alatt a harmadik bajnoki összecsapásukra készülhetnek az NB3 labdarúgó bajnokság csapatai. Április első hétvégéjén már az idény 29. fordulóját rendezik, amikor a Putnok FC vasárnap 16 órától ismét hazai pályán lép gyepre, aktuális ellenfelünk pedig ezúttal a Füzesgyarmati SK csapata.

35 megszerzett pontjával a tabella 15. helyéről várhatja a folytatást a Békés Vármegyei alakulat, akikről elmondható, hogy nem túl acélos az idei évük. A 2023-ban lejátszott nyolc mérkőzésből mindössze két alkalommal sikerült győztesen elhagyni a pályát (Eger, Hatvan), egyszer értek el döntetlent (BVSC), valamint ötször pont nélkül kellett levonulniuk a mérkőzések után. (Hajdúszoboszló, Pénzügyőr, Tiszaújváros, Kisvárda II, Békéscsaba II) Bár jól indították a sűrűsödő programot a Hatvan otthoni legyőzésével, a legutóbbi, hétközi fordulóban a Viharsarokban már nem sikerült a pozitív folytatás, hiszen vereséget szenvedtek a Békéscsaba II együttesétől. (4-2) Az eredményektől függetlenül képes azonban jó focit játszani a Füzesgyarmat és bárki ellen képesek jobbik arcukat mutatva jó eredmény elérni, noha a bajnokság idei kiírásában ezt az arcukat ez idáig leginkább hazai környezetben mutatták meg. Vendég szerepkörben mindössze 7 pontot tettek hozzá az eddig bezsebelt 35-höz.

Hétközi vereségünk ellenére mi továbbra is a tabella második helyén tanyázunk, szerdán a DEAC és a minket legyőző Körösladány került hozzánk közelebb az élmezőnyből, egyaránt kilenc pont a két csapat hátránya a mieinkkel szemben. Nehéz két mérkőzésen van túl a csapat és az előttünk álló feladat sem ígérkezik könnyűnek, de játékosaink a hétvégi bajnokin már szeretnének visszatérni a győzelem útjára. Hosszú lesz az április a bajnoki résztvevőknek, hét mérkőzés vár a csapatokra ebben a hónapban, a sűrű mezőnyben pedig minden együttes kő keményen küzd a három pontért, hiszen egy-egy siker akár több pozíciót is érhet a bajnoki tabellán. Nálunk azonban adott egy sikeres tavaszi kezdet, egy kiváló játékos állomány, egy felkészült szakmai stáb és ami a legfontosabb továbbra is adott a tűz és a sikeréhség. Bizakodhatunk abban, hogy a Füzesgyarmat ellen már újra három ponttal hagyhatjuk el a játékteret, mindenki jól tudja ugyanakkor, hogy ehhez minden pályára lépőtől maximális koncentráció kell az elsőtől az utolsó percig.

Sűrű a program és elég intenzív mérkőzéseken vagyunk túl az elmúlt napokban. A hosszú idegenbeli túra sem a legjobbkor jött hétköznap, de a keret összes játékosa pályára került a két mérkőzésen, így lesznek frissebb játékosaink is. Egy párharcokat kereső, fizikálisan erős csapat fog a városunkba látogatni vasárnap. Van egy pár napunk felkészülni a Füzesgyarmat csapatából és fel is fogunk természetesen, valamint a kisebb sérülteknek is van pár napja gyógyulni. Bizonyítanunk kell, elsősorban saját magunknak és talán ez a legfontosabb, hogy mindenki saját magával szemben legyen igényes. Számunkra minden mérkőzés egy döntő. Vasárnap fel fogjuk venni a kesztyűt és újra belépünk a ringbe. Fontos, hogy pozitívak legyünk és jól reagáljunk a szerdai mérkőzésre.” – mondta el a mérkőzést megelőzően Szala Ákos a PFC vezetőedzője.

A bajnokság 10. fordulójában, szeptember végén már találkoztak egymással a csapatok, ekkor hazai környezetben a Füzesgyarmat diadalmaskodott. (3-1) Azon az összecsapáson még értelemszerűen nem léphetett pályára csapatunk télen érkezett játékosa Lőrincz Attila, aki érkezése óta azonban egyre stabilabb helyet harcol ki magának a kezdőben. Középpályásunk is nehéz mérkőzésre számít, ugyanakkor elmondása szerint mindenki kellően motivált a siker érdekében.

Tudjuk, hogy a Füzesgyarmat egy fizikálisan erős, agresszív védekezésre alapozó csapat elől rutinos játékosokkal, akik nagyon kellemetlenek tudnak lenni. Mindenkinek 100%-os koncentrációra lesz szükség. Ez már egy új meccs, a szerdai meccsből már csak a bizonyítási vágyat kell magunkkal hozni. Egy ilyen hosszú hét után, egy ilyen meccsen azt gondolom azon fog múlni, hogy milyen mentalitással lépünk pályára. Mindenképpen nyerni szeretnénk hazai közönség előtt.

Április 2-án vasárnap 16 órától tehát Putnok FC – Füzesgyarmati SK, legyünk minél többen a helyszínen, biztassuk együtt a csapatot!