Hírek

PUTNOKFC.HU

Gólgazdag meccsen győztük le itthon a Füzesgyarmatot

Az NB3 Keleti csoportjának 29. fordulójában indult útjára a labda április 2-án a Putnok FC számára, hazai környezetben a Füzesgyarmati SK ellenében.

A 16 órától kezdődő összecsapás indító síp szavára sajnos a csapadék is megérkezett, így áztató esőben és hideg szélben vághattak neki a találkozónak a mérkőző felek. Nagy elánnal kezdte csapatunk a meccset, hiszen már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést. Lőrincz ugratta ki mesterien Nagyot a tizenhatoson belülre, a próbálkozást Fildan még védte, ám a kipattanó Sághy Félixhez került, aki köszönte és a kapuba passzolt. (1-0) Vezető gólunk tudatában is lendületben maradtunk, több szép támadás végén is sikerült a vendég kapu elé kerülni. Újabb találat is érkezett, mégpedig a 19. percben, Vajda passzolt középe a bal szélről Lőrincz Attilához, aki tolt rajta egyet majd 25-ről bődületes bombát küldött a felső léc érintésével a vendég kapuba. (2-0) A 30. percben tovább nőtt a hazai előny, Nemes hozta fel a labdát a jobb szélen, kapu elé érkező beadására pedig Nagy érkezett a rövid oldalon és lőtt a hálóba. (3-0) Megállítva a Putnoki hengert a 33. percben viszont szépített a Füzesgyarmat, egy jobb oldali beadás szállt át a hosszúra, ahol Szilágyi juttatta a kapuba. (3-1) A hátralévő mintegy negyed órában már a mezőnyjátéké volt a főszerep, egyik kapu sem forgott komolyabb veszélyben. Félidőben 3-1-es hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész első periódusa újra a miénk volt, előbb Galacs helyzeténél védett nagyot a vendég portás, majd Vajda tekerése kerülte el centikkel a kaput. A 65. percben aztán újabb gólnak örülhetett a hazai publikum, ekkor Vajda ugratta ki Sághyt, aki a kimozduló kapuson átemelte a labdát, majd higgadtan az üres kapuba gurított. (4-1) Vendég részről maradt még egy reakció erre a gólra, a 69. percben Csukodi bal oldali beadásába Popescu piszkált bele és szépített. (4-2) A mérkőzés utolsó húsz percében megint a mezőnyjáték dominált leginkább, a Füzesgyarmat játékosai igyekeztek ugyan, de a Putnok FC védelme stabilan zárt. Újabb találat nem született, ezzel pedig az idei szezonban tizedik hazai győzelmünket arattuk. Újabb hazai sikerünkkel 59 pontnál járunk a bajnoki tabellán, apró érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy az előző szezonban 38 forduló után volt ennyi pontja a csapatnak. A mai mérkőzést összességében teljesen megérdemelten nyerte Szala Ákos csapata, a hideg időben is kitartó szurkolók pedig egy helyenként jó iramú, gólokban gazdag összecsapást láthattak.

Felálltunk, leporoltuk magunkat és mentünk tovább az utunkon! Mi ebben hiszünk! Jól álltunk bele a meccsbe, dicséret illeti a játékosokat. Több gólt is szerezhettünk volna, de fontos volt, hogy két sikertelenebb mérkőzés után bizonyítsunk, elsősorban magunknak.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Füzesgyarmati SK: 4-2 (3-1) (Sághy (2), Lőrincz, Nagy ill. Szilágyi, Popescu)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Galacs (Sramkó), Lőrincz (Juhos), Nagy (Szabó), Buda (Kiss), Arday, Vajda (Sipos), Dobrovolskyi, Nemes

Füzesgyarmat: Fildan – Raducu, Vasilijevic (Urbanowski), Kis, Achim Á., Szilágyi (Virág), Popescu, Bódis, Achim S. (Bartók), Pataki (Csukodi), Szabó (Orovecz)

Folytatás egy hét múlva, húsvét vasárnapján a ma Körösladányban 1-0-ás vereséget szenvedő DEAC otthonában.