Hírek

PUTNOKFC.HU

„Debreceni napok” következnek…

Hétvégi felvezető cikkünk címe nem egy fesztiválra utal a Civis városban, hanem az NB3 Keleti csoportjának sorsolására, melynek értelmében a Putnok FC csapata a bajnokság soron következő két fordulójában egyaránt Debreceni csapat ellen mérkőzik meg. A következő egy hét leforgása alatt három nagyon kemény összecsapás vár Szala Ákos tanítványaira, melyek első állomása húsvét vasárnapján a Debrecen Egyetemi csapata, aztán szerdán hazain a DVSC II, majd az a bizonyos „hab a heti tortán” a listavezetőhöz történő utazás április 16-án.

Ahogy az már a bevezetőben szóba került a labdarúgó bajnokságokban húsvétkor sincs megállás, az ünnepi ebéd után pedig egy kifejezetten jónak ígérkező DEAC – Putnok FC összecsapást láthat az, aki kilátogat a Debreceni Egyetem Atlétikai Club Sporttelepére a vasárnap 16 órakor kezdődő találkozóra. A mögöttünk 12 ponttal, a tabella negyedik helyén tanyázó DEAC az elmúlt héten rangadót veszített, a Körösladány otthonában elszenvedett vereséggel három pont hátrányba kerültek, az éppen őket legyőző Ladánnyal szemben. Ezzel együtt az Egyetemiek 2023-as mérlege 4 győzelem (Vasas II, DVTK II, Karcag, Jászberény), 2 döntetlen (DVSC II, BKV) és 3 vereség. (Tiszafüred, Sényő, Körösladány) Októberi vizitjük Putnokon sem a terveik szerint alakult, Buda Péter találatával ugyanis itthon tartottuk a három pontot. A tabellán elfoglalt pozíció, a játékosállomány, az, hogy harcban vannak a dobogóért viszont egyértelműen mutatja, hogy a DEAC egy kiváló játékerőt képviselő csapat. Hazai környezetben pedig különösen tekintélyt parancsoló a mérlegük, 13 saját pályán játszott mérkőzésből 9 alkalommal nyertek, 2 döntetlen és mindössze 2 vereség szerepel a nevük mellett.

A Putnok FC csapata – mint ahogy az szurkolóink számára köztudott – az elmúlt hétvégén újra győztesen hagyhatta el a játékteret, hazai környezetben a Füzesgyarmat ellen sikerült 4-2 arányban diadalmaskodni. Lélektanilag is fontos volt az, hogy a csapat győzelemmel hangoljon a kő keménynek ígérkező következő egy hétre. Szakmai stábunk és játékosaink számára természetesen már a DEAC elleni összecsapás van a felkészülés fókuszában, mégpedig annak tudatában, hogy egy ilyen kiváló játékerőt képviselő csapat ellen biztos, hogy a 100%-nál is több kell. Vendégként eddig 26 pontot rakott hozzá csapatunk az eddig gyűjtött 59-hez, az pedig, hogy ez újabb három egységgel gyarapodjon maximális koncentrációt igényel.

Teljesen más lehetőségekkel rendelkező klub a DEAC, mint a miénk. Rengeteg dologban előttünk járnak a hazaiak. Mellettük szól, hogy remek játékosaik vannak, akik ráadásul komoly rutinnal rendelkeznek és a hazai pálya előnye. Ugyanakkor büszke vagyok arra, amit felépítettünk a szezonban. Boldog vagyok, hogy ennek a remek képességű, tettvággyal teli, ambiciózus játékosokkal rendelkező csapat edzője vagyok. A hétvégén a maximumot kell mindenkinek kihoznia magából és szerencsére is lesz szükségünk, de bátran állok bele bármilyen harcba ezzel a sereggel.” – mondta el megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző.

Nehéz mérkőzés vár játékosainkra a DEAC otthonában, rutinos, számos magasabb osztályt is megjárt labdarúgóval rendelkezik a Civis város egyetemi alakulata. Játékosaink ugyanakkor bizakodóak és hisznek abban, hogy a befektetett munka, a célirányos felkészülés és az akaraterő ezúttal is eredményre vezethet.

Úgy érzem a hétvégi győzelem új lökést adhat a csapatnak, mert két rosszabban sikerült mérkőzés után magabiztosan tudtunk nyerni itthon a Füzesgyarmat ellen. A hétvégi meccs egy igazi rangadónak számít, két jó focit játszó csapat fog összecsapni. A három pontért megyünk Debrecenbe! Az fog dönteni, hogy melyik csapat akarja jobban a győzelmet. A társaim nevében is mondhatom, mi a szívünket és a lelkünket ki fogjuk tenni a pályára, hogy hazahozzuk a három pontot.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzéssel kapcsolatban Szabó Zsombor

Igazi futballcsemege várhat tehát azokra, akik húsvét vasárnapján is a Magyar focit választják. Az NB3 Keleti csoportjának negyedik és második helyezettje, két jó erőből álló csapat mérkőzik meg egymással. Nem lesz aztán sok idő a pihenésre, hiszen április 12-én, szerdán már itthon lép gyepre a PFC, a DVSC II érkezik Putnokra. Hajrá Putnok!