Hírek

PUTNOKFC.HU

Küzdelmes mérkőzésen gólnélküli döntetlen az „ünnepi rangadón”

Húsvét vasárnapján végre tavasziasabb arcát mutatta az időjárás, amikor az NB3 labdarúgó bajnokságban már a 30. forduló került megrendezésre. Igazi „ünnepi rangadóra” volt kilátás az adott játéknapon, hiszen a tabella második helyén tanyázó csapatunk az igen csak jó játékerőt képviselő, hazai pályán pedig kifejezetten erős, negyedik helyet elfoglaló DEAC-hoz látogatott.

Nagy elánnal, jól kezdte a mérkőzést a Putnok FC. Az első percben egy szép jobb oldali kiugratás után Szabó Zsombor került helyzetbe, de nem talált kaput. Rá két percre Galacsot vágták fel a hazai védők centikre a tizenhatos vonaltól, a szabadrúgás mögött Dobrovolskyi, a sorfal blokkolt. Rendezte sorait az egyetemi alakulat, így a mérkőzés kiegyenlítettebbé vált. Az első hazai próbálkozásra a 19. percig kellett várni, Kerekes beadása után Szabó fejese nem okozott azonban problémát Pápainak. A félidő felénél Arday lódult meg a bal oldalon, betört a vendég tizenhatoson belülre, ahol Vajdát kereste, előle azonban az utolsó pillanatban tisztázott egy hazai védő, a kontránál pedig Pápainak kellett újra résen lenni, Bényei löketét fogta szépen portásunk. Itt aztán nagyjából el is fogytak az első félidő lehetőségei, újabb helyzet sem a hazai, sem pedig a vendég oldalon nem adódott. Az első játékrész utolsó húsz percében leginkább a küzdelem dominált. Gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

A második játékrészben próbálta magához ragadni a kezdeményezést a DEAC, jól szervezetten működött azonban a PFC, így komolyabb lehetőségig nem jutott a hazai csapat. A Putnok FC igyekezett labdaszerzés után gyors kontrákat vezetni, sajnos azonban rendre hiba csúszott a gépezetbe, így veszélyes lehetőségig mi sem jutottunk. Mondhatni nagyobb lehetőség, ziccer nélkül telt a találkozó második fele, így pedig az eredmény sem változott, maradt a gól nélküli döntetlen.

Hasonló játékerőt képviselő csapatok csatája volt a mai nap. Az első félidőben javarészt a középső zónában folyt a játék. Kétszer kitudtunk lépni ziccerbe, de nem tudtuk gólt szerezni. A második félidőben nem forogtak veszélyben a kapuk. Férfias, küzdelmes mérkőzés volt. Bizonyos játékhelyzeteket higgadtabban kell megjátszanunk. Ezt a kapkodást labdaszerzések után a fiatalság számlájára lehet írni, de fejlődnünk kell benne, mert előrefelé meg van az a sebesség a csapatomba, hogy a pozitív átmenetekben még erősebbek legyünk.” – értékelt a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző

DEAC – Putnok FC: 0-0

DEAC: Ratku – Aranyos (Orosz), Kónya, Sándor, Kerekes (Trencsényi), Bényei (Jankelic), Szabó L. (Virág), Al-Sheraji (Lakatos), Soltész, Újvárosi, Korhut

Putnok FC: Pápai – Gellén, Sághy, Galacs, Lőrincz (Juhos), Buda (Nagy), Arday, Vajda, Dobrovolskyi, Nemes, Szabó Zs.

Gól nélküli döntetlen tehát az ünnepi rangadón, ami azért a DEAC játékerejét és otthoni mutatóit elnézve semmiképp nem mondható rossz eredménynek. Végig jól szervezett védekezésünknek köszönhetően komolyabb lehetőség nélkül tudtuk tartani azt a DEAC-ot, akinek otthonában idén még nem sokan szereztek pontot. Ha pedig vetünk egy pillantást a csoport másik rangadójára is, a BVSC otthon kiütötte a Körösladányt, így velük szemben az előnyünk tíz pontra nőtt. Folytatás már szerdán, hétközi bajnokin a DVSC II együttesét fogadjuk.