Hírek

PUTNOKFC.HU

Indul a bajnoki hajrá – szerdán a DVSC II-t fogadjuk

Lassan a hajrájához érkezik a Magyar harmadik vonal 2022/2023-as küzdelem sorozata, szerdán hétközi játéknap keretein belül ugyanis már a 31. forduló kerül lebonyolításra. Sűrű a mezőny, megy a helyezkedés, a hátralévő mérkőzéseken pedig még fokozottabban igaz lehet, hogy mindent bele kell adni a három pont megszerzéséért. Hétközi ellenfelünk ezúttal a Debreceni VSC II csapata lesz.

45 ponttal a tabella hatodik helyéről várja a folytatást a Loki tartalék alakulata, mégpedig annak tudatában, hogy a dobogó mindössze öt egységre van, ugyanakkor a hátuk mögött is igen csak tömör a mezőny, egy vereséggel ugyanis több pozíciót is ronthat a jelenlegin a DVSC II. Ami a magunk mögött hagyott néhány fordulót illeti, nem kezdte valami fényesen a 2023-as esztendőt a Loki fakó, az utóbbi két bajnokin azonban úgy tűnik találtak valamit, ami az őszi sikeresség útjára kezdi visszaterelni a csapatot. Az idei naptári évben lejátszott tíz mérkőzésükből két alkalommal nyertek, ez pedig a legutóbbi két fordulóban történt, otthon a Békéscsaba II, majd húsvét vasárnap idegenben a Füzesgyarmat ellen. Két sikerük mellett négy döntetlen és szintén négy vereség a mérleg 2023-ban. 45 megszerzett pontjából 19-et szerzett vendégként a DVSC II, idegenbeli mérlegük a teljes szezonban hat győzelem, egy döntetlen és nyolc vereség. Amit a csapatról tudni érdemes, hogy a Debrecen tartalék együttese egy tehetséges fiatalokból álló, jó futballt játszó alakulat, akik bármikor és bárkire képesek veszélyt jelenteni. Csapatuk erősségét tekintve egyáltalán nem meglepő az, hogy a bajnokság hajrájában még a dobogó is lő távban van számukra.

A Putnok FC csapata egy a DEAC otthonában elért gól nélküli döntetlen után várja a szerdai folytatást. Harminc forduló után tíz pont az előny a dobogós Körösladánnyal szemben, de sok van még hátra, így természetesen együttesünk számára is nagy fontossággal bír minden megszerezhető három pont. Egy nehéz hét középső állomása a PFC alakulatának a hétközi DVSC II elleni bajnoki, hiszen a dobogóért harcban lévő Debreceni alakulatok után a hétvégén a listavezető otthonában folytatjuk a szezont. Nehéz mérkőzés vár ránk a 31. játéknapon is, a szakmai stáb és a játékosok azonban teljes intenzitással azon dolgoznak, hogy ez a sikeres bajnoki évad hasonló módon folytatódhasson. Az akarat és a tűz megvan, amit az is jól jelez, hogy egy nehéz mérkőzés után, az ünnep ellenére húsvét hétfőjén már a Loki II elleni mérkőzésre fókuszálva tréningezett Szala Ákos csapata.

A szezonunk kiválónak értékelhető ez idáig, de itt az új mérkőzés, újra teljesíteni kell. A DEAC elleni mérkőzés párharcokkal volt tele, sok játékmegszakítással. A futóteljesítményi mutatók szerint sokat nem vett ki a játékosokból a mérkőzés, jó állapotban kell legyünk szerdára fizikálisan. Nyolc mérkőzés van hátra a szezonból és szeretnénk minél előbb elérni azt a pontszámot, ami az álmaink megvalósítását jelentené. Még most sem szabad megelégedjünk, mert még nem értünk el semmit. Nehéz mérkőzésre számítok. Ellenfelünk öt pontra van a dobogótól és jó játékerőt képvisel. Nagyon fegyelmezetten és szenvedéllyel kell az első perctől pályára lépjünk a siker érdekében.” – nyilatkozta honlapunknak Szala Ákos vezetőedző a találkozót megelőzően.

Csapatunk kapusa Pápai Krisztián optimistán várja a hétközi bajnokit. Honlapunknak kiemelte, hogy továbbra is kiváló a csapategység, a játékosok valamennyi mérkőzésen mindent megtesznek társaikért.

Minden bizonnyal egy fiatal, bizonyításvággyal teli csapattal fogunk találkozni a szerdai napon, ezért egy nehéz mérkőzésre számítok, de úgy gondolom hogy már többször is megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek, így csakis a három pont megszerzése lehet számunkra a cél hazai környezetben.

Április 12-én, szerdán tehát a DVSC II a soron következő ellenfél, majd hétvégén az éllovasnál vizitál a Putnok FC csapata.