Hírek

PUTNOKFC.HU

Nem sikerült a bravúr a Budafok ellen a MOL Magyar kupában

Szeptember 16-án a harmadik fordulóval folytatódott a MOL Magyar Kupa 2023/24-es kiírásának küzdelemsorozata. A legjobb 32 közé kerülésért a Putnok FC csapatának a másodosztályú Budafoki MTE együttesével kellett megmérkőzni a Várady Béla Sportközpontban.

Szép számú és lelkes publikum látogatott ki a mérkőzésre, melynek első negyed órájában jobbára ismerkedtek egymással a csapatok. 15 percnyi játék után aztán kezdte egyre inkább magához ragadni a kezdeményezést a hazai alakulat. Több szép támadás végén is csak az utolsó passz hiányzott egy komolyabb lehetőséghez, vagy épp a vendég védelem zárt jól. Szervezett volt ugyanakkor a hazai védelem is, második ligás ellenfelünk ugyanis az teljes első játékrész alatt nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani. Jól járatta a labdát Szala Ákos csapata, a 45. percben pedig ziccerhelyzetet tudott kialakítani. Ekkor Juhos ugratta ki nagyszerűen saját térfelünkről Pócsikot, aki megindult a kapu felé, a tizenhatos előtt pedig Horgosi csak szabálytalanul tudta megállítani, tette mindezt utolsó védőként, így a játékvezető piros lappal kiállította. Az eseményből következő szabadrúgás mögé Dobrovolskyi állt, remek lövése viszont a felsőlécen csattant, így 0-0-ás döntetlennel vonulhattak félidei pihenőre a csapatok.

Nagy lendülettel kezdte a második játékrészt a Putnok FC, a 48. percben előbb Juhos és Galacs összjátéka után jutott el a labda Bökönyihez, akinek lövését hatalmas bravúrral védte a vendég portás. Három perccel később újra Bökönyi lőhetett tizenhatról, ezúttal célt tévesztett. Újabb három perc múlva Lőrincz szánta el magát lövésre jó 25 méterről, kevéssel ment mellé. Az első említhető vendég helyzetre a 62. percig kellett várni, ekkor Mészáros Dávid volt a helyén és védett bravúrral. A 79. percben még Komári előtt adódott lehetőség, az ő kísérlete sem talált azonban sajnos kaput. A 81. percben pedig derült égből a villámcsapás, egy vendég kontra végén a játékvezető Tordait ítélte szabálytalannak a tizenhatoson belül és a büntető pontra mutatott. A megítélt tizenegyest Elek Bence értékesítette. (0-1) Próbálkozott még tisztességgel a Putnok FC csapata a hátralévő percekben, gólt szerezni azonban sajnos a mai napon nem sikerült, ebből a párharcból így a Budafok jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. Nyugodtan mondhatjuk, eltüntettük a két csapat közti osztálykülönbséget, sőt a találkozó jelentős részében jobban és veszélyesebben játszottunk, a futball azonban sajnos ilyen, a mérkőzés egy góllal a vendég csapat javára dőlt el.

A csapatvédekezésünk nagyon jól működött a mai nap. Betartották a játékosok a taktikai utasításokat. Nagyon jól zártuk azokat a területeket, ahol tudtuk, hogy a Budafok erős. A támadásfelépítéseink is működtek, megcsinálták a játékosok azokat a mozgásokat, amiket rengeteget gyakorlunk. Véleményem szerint sokkal közelebb álltunk a továbbjutáshoz, de amíg nekünk 5 ordító helyzet nem volt elég, addig a Budafoknak egy tizenegyes elég volt. Nagyot melóztak a játékosok nem tudom őket elmarasztalni, rendben volt a játékunk. Ma bosszúsak vagyunk, mert ahogyan említettem sokkal közelebb álltunk a győzelemhez, de nem a kupa szereplésünk van a fókuszban. Remek értékmérő volt, amiből le tudtuk mérni hol tartunk jelenleg. Bízom benne, hogy a sok kilátogató nézőből sokakat meg tudunk, tudtunk tartani. Hétfőtől, ebből a mérkőzésből is tanulva készülünk a következő ellenfelünkre a bajnokságban.” – nyilatkozta a találkozót követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Budafoki MTE: 0-1 (0-0) (Elek (bü))

Putnok FC: Mészáros – Mrva, Arday, Galacs, Lőrincz, Bökönyi (Komári), Pócsik, Tordai, Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó)

Budafok: Horváth A. – Oláh, Csonka, Kovács (Elek), Horgosi, Németh (Bíró), Szerető, Pintér (Horváth O.), Kocsis (Merényi), Fekete, Fótyik

Folytatás szeptember 24-én, bajnoki mérkőzésen a REAC otthonában.