Hírek

PUTNOKFC.HU

MOL Magyar Kupa 3. forduló – az előző kiírás döntőse a Budafok érkezik

MOL Magyar kupa 3. forduló
Putnok FC – Budafoki MTE

Szombaton kupatalálkozóval folytatódik a Putnok FC idei kiírásának mérkőzéssorozata. A MOL Magyar Kupa harmadik játéknapján már bekapcsolódnak az első és másodosztályú együttesek is, a sorsolás alapján pedig Szala Ákos alakulatának aktuális ellenfele a Merkantil Bank ligában szereplő Budafoki MTE lesz.

Az idei kupakiírásban tehát második ligás csapat lévén először lép pályára a Budafok együttese, a bajnokságban azonban már hét tétmérkőzésen ők is túl vannak. Négy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel a tabella negyedik helyén tanyázik jelenleg Erős Gábor csapata, mindössze két pont választja el azonban őket a listavezető Győrtől. Kiválóan kezdte a másodosztályú szezont a Budafok, öt bajnoki után ugyanis még veretlenül a tabella élén álltak, a legutóbbi két alkalommal elvesztett bajnokinak köszönhetően soroltak hátra a negyedik pozícióba. Egy kiváló játékerőt képviselő, rutinos játékosok és fiatal tehetségek egyvelegét felvonultató gárda a Budafok, amely a MOL Magyar kupában az előző kiírás egyik döntőse volt.

A Putnok FC továbbra is kiváló formában, az Újpest II előző hétvégi legyőzésével már 15 meccsesre nyúlt Szala Ákos csapatának veretlenségi sorozata, az NB3 Észak-Keleti csoportjában pedig továbbra is a tabella élén helyezkedik el a PFC. Csapatunk két kupafordulón is túl van már, előbb a Mátraterenyei gólrekorddal végződő, majd a Sényő elleni siker vezetett odáig, hogy Lőrincz Attiláék a harmadik fordulóban a tavalyi döntős Budafokkal mérkőzhessenek. Összhang, önbizalom és akarat – mindezek megvannak a szombati kupamérkőzés előtt, egy kiváló játékerőt képviselő vendég csapat ellen viszont szokott módon szükség lesz a maximális koncentrációra és az együttesre jellemző taktikai fegyelemre is.

Nagyon jó hangulatban készül a csapat a kupa mérkőzésre. Sok helyről halljuk, hogy ez egy sima több gólos vendég siker lesz. Természetesen nem mi vagyunk papíron az esélyesek és tiszteljük is a Budafok csapatát. Ugyanakkor amellett sem mennék el, hogy legutóbbi 15 tétmérkőzésünkön a megszerezhető 45 pontból 43-at megszereztünk és 2023-ba veretlenek vagyunk hazai pályán. Ebből adódóan meg van a kellő önbizalmunk, de nem altat el ez minket és egy olyan mérkőzés következik, ahol a maximumot kell kihozzuk magunkból azért, hogy továbbra is védjük a saját várunkat. Említettem, hogy az osztálykülönbség miatt nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, de küzdeni fogunk, mert borítani szeretnénk a papírformát annak ellenére is, hogy több sérültünk van. Bízom abban, hogy sokan kijönnek a mérkőzésre a térségből és segíteni fogják a játékosokat, mert erre a csapatra büszke lehet Putnok városa és a térség lakói is. Ezúttal is a győzelemért lépünk pályára, 90 perc az élet.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző.

Büszke vagyok a csapatra, és erre a szép sorozatra amit fel építettünk, ezen az úton szeretnénk tovább haladni amíg csak lehet. Az öltözői hangulat nagyon jó, mindenki várja már a hétvégi összecsapást. Külön öröm számunkra, hogy ennek a szép sorozatnak is köszönhetően egyre többen vannak a hazai lelátókon, biztatásuk nagyon sokat jelent a csapatnak. Egy jó erőkből álló csapattal fogunk találkozni, akik jól kapták el a rajtot a bajnokságukban. Felkészültünk belőlük, de nekünk az a legfontosabb, hogy önbizalommal lépjünk pályára. Mindenkinek szükség lesz a tudása legjavára. Itt a lehetőség a csapatnak egy újabb bizonyításra hazai közönség előtt.” – mondta el megkeresésünkre csapatkapitányunk Lőrincz Attila