Hírek

PUTNOKFC.HU

Nehéz mérkőzést nyertünk meg Jászberényben

Március 19-én, vasárnap 14 órától a labdarúgó NB3 26. fordulójában indulhatott útjára a labda. Az időjárásra végre nem lehetett panasz, kellemes tavaszias idő idegenben a Jászberényi FC elleni összecsapáson.

A mérkőzés előtt a tabellára pillantva talán ez volt az a találkozó amire a legtöbb szurkoló azt mondhatta kötelező három pont, abban viszont már a kezdő sípszó előtt is biztosak lehettünk, hogy múltbeli eredmények ide, aktuális forma oda, nem lesz ez egy sétagalopp. Ahogy azt egy ilyen kaliberű mérkőzés megkívánja rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, kapujuk elé szegeztük a hazaiakat, ennek pedig szerencsénkre hamar eredménye is lett. A 13. percben egy akció végén Nagy Zsolt került helyzetbe és nem hibázott, vezetéshez juttatva ezzel a Putnok FC-t. (0-1) Labdatartási fölényünk a továbbiakban is megmaradt, a végjátékba azonban hiba csúszott, több helyzetünk ellenére sem sikerült növelni az előnyünket, így ezzel a korán szerzett góllal vonulhattunk pihenőre, az egy gólos vezetés tudatában.

A második játékrészt is mezőnyfölénnyel kezdtük, a szinte teljes csapattal védekező hazai védelem mögé azonban nem volt egyszerű feladat bejátszani a labdát. Hiába volt nálunk az előny, a Jászberény továbbra sem adta fel a játékát és egy sikeres kontrában bízott. A 63. percben pedig aztán sikerült is nekik az egyenlítés, Varga László vette be Nyirati kapuját. (1-1) Volt még fél óránk hátra, az eddigieknél is tömörebbé váló hazai csapattal szemben. A nyerni akarásunk pedig sikerrel párosult, a 91. percben Kiss Krisztián talált be és döntötte el ezzel a mérkőzést. (1-2) Jó csapatnak szerencséje is van mondhatjuk, bár a Putnok FC játékosai jócskán tettek is ezért a „szerencséért” a 90 perc alatt. Ismét bebizonyította a csapat, hogy egy nehezebb mérkőzésen is sikert hozhat az egységesség és az akarás, egy végig lelkes Jászberény otthonában sikerült ugyanis újabb három pontot szereznünk és ez a legfontosabb.

Az első félidőben nem voltunk elég koncentráltak a kapu előtt, hamarabb eldönthettük volna a mérkőzést. Nem tudtuk megszerezni a második gólt sokáig és a Jászberény nagyon lelkes játékkal meccsben tudott maradni. Végig bíztunk a győzelemben, játékosaim a végsőkig küzdöttek, ezért dicséret jár nekik. Ha nehezen is, de nyertünk és ez a legfontosabb.” – értékelte a mérkőzést Szala Ákos vezetőedző a lefújást követően

Jászberényi FC – Putnok FC: 1-2 (0-1) (Varga ill. Nagy Zs., Kiss K.)

Jászberény: Sándor – Muhari, Gattyán, Lukovszky, Pinte, Nagy L., Szabó M., Donkó, László, Varga, Fekete

Putnok FC: Nyirati – Galacs, Lőrincz (Juhos), Nagy (Kiss), Sramkó (Szűcs), Arday, Vajda, Dobrovolskyi, Nemes, Szabó Zs. (Nadimov), Fülöp

Egy nehéz mérkőzésen sikerült három pontot szerezni a Jászberény otthonában, megtörve ezzel a mérkőzés felvezetőjében már említett nyolc éves „átkot”. A küzdeni tudás és győzni akarás ezúttal is sikerre vezetett, újabb fontos három egységet bezsebelve ezzel, stabilan tartva a második pozíciónkat. Egy hét múlva ismét hazai környezetben játszik a csapat, a 27. fordulóban a Békéscsaba II együttese látogat Putnokra, a találkozó kezdési időpontja már 16 óra lesz.