Hírek

PUTNOKFC.HU

„Nagyon jó érzés ehhez a közösséghez tartozni” – Galambosi Máté asszisztensedző a 2021/22-es szezonról

Csapatunk labdarúgóját, Galambosi Mátét új szerepkörben láthatták szurkolóink a 2021/2022-es bajnoki évadban. Máté minden tekintetben profin állt új feladatköréhez és mindenkor legjobb tudása szerint igyekezett segíteni a csapat munkáját. Arról, hogy miként élte meg az új szerepkört, milyennek ítéli a szezont és mik a tervei Galambosi Mátét kérdeztük.

– Új szerepkörben mutatkozhattál be a Putnok FC-nél, Szala Ákos segítőjeként dolgoztad végig a szezont, hogy tetszett a feladat?

– Először is szeretném megköszönni a stáb többi tagjának és a vezetőségnek, hogy felkértek erre a feladatra. Mondhatnám úgy is, hogy élveztem! Nekem ez egy tanulási folyamat kezdete, amibe jobb helyen nem is vághattam volna bele. Megtapasztaltam a másik oldalról az edzéseket, mérkőzéseket az ezekre való felkészülést, sok olyan szakmai dolgot amikre eddig talán nem is gondoltam.

– Milyen kapcsolatot sikerült ebben az új szerepkörben kiépíteni a játékosokkal, illetve a stáb további tagjaival?

– Úgy gondolom, hogy a játékosok abszolút partnerek voltak és elfogadták azt, hogy én töltöm be ezt a pozíciót. Profin dolgoztak edzésen akkor is, ha én vezényeltem le egy-egy feladatot ami azért megkönnyítette a dolgom. Öltözőn belül is elfogadták a tanácsaimat, meghallgattak. A stáb többi tagja felől is éreztem a bizalmat, sok segítséget kaptam minden téren. A pályán és azon kívül, akár a civil életben is remek kapcsolatot sikerült kiépítenem mindenkivel.

– Mi a véleményed a csapat idei, egész éves teljesítményéről?

– Ha hazai pályán sikerült volna eredményesebben játszani és több pontot szerezni, akkor előrébb is végezhettünk volna. Az idegenbeli teljesítményünkre úgy gondolom nem lehet panasz. Egy olyan csapattól, amelyik a tavalyi szezonban sajnos majdnem kiesett, ez a nyolcadik pozíció teljesen elfogadható, főleg úgy, hogy egy új stáb állt össze és a játékosok nagy része is kicserélődött. A mérkőzéseken többnyire megmutattuk, hogy tudunk futballozni és, hogy mit akarunk játszani. Elértük azt, hogy tartottak tőlünk az ellenfeleink, ami szerintem nagy szó. Összességében eredményes szezont zártunk. Én személy szerint elégedett vagyok. Saját részről azért, mert sokat tanultam, másrészről pedig azért, mert ilyen szezont tudtunk produkálni. Véleményem szerint a játékosok is büszkék lehetnek arra, amit elértek. Nem mellékesen hozzátenném, hogy kialakult egy olyan közösség, egy „család” ahol mindenki számíthat a másikra. Együtt éltük meg a kudarcot, a győzelmeket és összefogtunk akkor is, ha az élet más területein akadtak problémáink. Nagyon jó érzés ehhez a közösséghez tartozni.

– Hogy alakul számodra a jövő, mik a terveid?

– Egyik szemem sír, hiszen az egészségügyi problémáim miatt egyelőre játékosként nem tudom folytatni, a másik nevet, mert biztosnak tűnik, hogy folytatom ebben a pozícióban a munkát a klubnál. Szeretnék a következő szezonban előrelépni, fejleszteni magam és a csapattal is előkelőbb helyen végezni a tabellán.