Hírek

PUTNOKFC.HU

MOL Magyar Kupa – Mátraterenyén az első fordulóban

Augusztus első hétvégéjén harmadosztályú bajnoki forduló nem kerül megrendezésre, helyette a MOL Magyar Kupa első játéknapja kerül megtartásra. Az MLSZ már korábban, területi alapon megtartotta a kupaküzdelem első körének sorolását, melynek értelmében a Putnok FC a Mátraterenye együttesével mérkőzik meg.

A Mátraterenyei SE az idei bajnoki kiírásban a Nógrád vármegyei másodosztályban indul. Az előző bajnoki évadban még a Nógrádi első osztály szereplője volt a csapat, a szezon végén a negyedik helyen végeztek, sőt egy évvel korábban a megyei első osztály dobogójára is felért az együttes, ebben a bajnoki évben azonban a másodosztályra nevezett és kapott besorolást. Kupaellenfelünk számára a bajnoki idény még nem indult el, így a PFC elleni mérkőzés lesz a csapat első tétmeccse a szezonban, a bajnoki pontvadászat pedig egy héttel később, augusztus 12-én indul számukra.

A Putnok FC számára viszont, mint ahogy az köztudott – egy hete elkezdődött a bajnokság, ez idő alatt pedig már két tétmérkőzésen is túl van az együttes. Szala Ákos csapata mindkét találkozón magabiztos játékkal gyűjtötte be a három pontot, így két fordulót követően hat ponttal rendelkezik. Most azonban a kupaküzdelmek első akadályát kell sikeresen megoldani a csapatnak, a Mátraterenye elleni idegenbeli mérkőzésen kell kiharcolni a MOL Magyar Kupa második fordulójába jutást.

Nem foglalkozunk azzal, hogy bajnoki vagy kupa mérkőzés következik. Csak azzal foglalkozunk, hogy nyerjük meg a soron következő meccset. Kellő alázattal indulunk útra. Egy korai gól megkönnyítené a dolgunkat, mert minden bizonnyal nehéz lesz feltörni az ellenfelünk védelmét.” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző

Remekül indítottuk a szezont ezzel a két fontos győzelemmel. Úgy gondolom, egy jó kezdés magabiztosságot ad a csapatnak, de még nagyon az elején vagyunk. Mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk. Az öltözőn belül azt látom, hogy mindenki motivált és a sikerre éhes. Ennek így is kell maradnia, hiszen hétről-hétre fontos meccsek lesznek amiken jól kell teljesíteni. A hétvégén kupamérkőzés vár a csapatra nem szabad hátradőlni, hiszen ez is egy fontos mérkőzés lesz. Magabiztosan és fegyelmezetten kell játszani, ahogy eddig és tovább kell jutni.” – mondta el megkeresésünkre az első kupaforduló előtt Arday Dominik