Hírek

PUTNOKFC.HU

Gólzáporos továbbjutás a MOL Magyar Kupa első köréből

Augusztus 6-án a MOL Magyar kupa első fordulójában a Mátraterenyei SE vendégeként lépett pályára a Putnok FC. Az elmúlt napok csapadékos, viharos időjárása ellenére a pálya alkalmas volt a kupamérkőzés lejátszására, így az eredeti terveknek megfelelően 16:30-tól indulhatott útjára a labda.

A lehető legjobban kezdődött a Putnok FC szempontjából a mérkőzés, hiszen korán, már a második percben sikerül megszerezni a vezetést csapatunknak. Egy szép akció végén Boros Gáborhoz került a labda, aki nem hibázott és vezetéshez juttatta a PFC-t. (0-1). Nem kellett sokat várni az újabb vendég találatra sem, a 7. percben Komári György került helyzetbe és ő is a kapuba talált. (0-2) Mondhatjuk az eső után a gólok is záporoztak, a 11. percben ugyanis három gólosra nőtt a Putnok FC előnye, miután Bakos Zsombor is a hazai kapuba talált. (0-3) A 22. percben egy szögletet követően Arday Dominik fejjel volt eredményes, így már négy gólossá vált az előnyünk. (0-4) A 28. percben egy szöglet utáni szabálytalanság következtében a hazai csapat büntetőhöz jutott, amit Budai Lajos értékesített. (1-4). A 36. percben aztán újra vendég találat kerülhetett a mérkőzés jegyzőkönyvébe, Bakos Zsombor szerezte meg a második gólját a mérkőzésen, visszaállítva a négy gólos előnyünket. (1-5). Újabb gól az első etapban már nem született, így 1-5-ös eredménnyel vonulhattak a félidei pihenőre a csapatok.

Maradt még gól a második félidőre is, a 62. percben Vattayval szemben szabálytalankodtak a hazaiak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Dobrovolskyi Zhenya értékesítette. (1-6) Beindult a góláradat Zhenya találata után, a 64. percben előbb Bökönyi szerezte meg első találatát a mérkőzésen (1-7), egy percre rá újra Dobrovolskyi Zhenya volt eredményes (1-8), a 67. percben Bodnár Attila már a kilencedik gólunkat szerezte. (1-9) A tizedikre sem kellett sokat várni, szerzője Galacs Erik volt a 72. percben. (1-10) A 76. percben fiatal tehetségünk Vattay Márton is eredményes volt (1-11) A végjátékra Bökönyi Adrián percei következtek, a 77. percben második gólját szerezte (1-12) A 79. percben Bodnár Attila is duplázott (1-13), majd a 80. percben újra Bökönyi Adrián, ezzel már háromnál járt. (1-14.) A 82. és a 89. percben pedig Bökönyi koronázta meg saját maga és a csapat teljesítményt (1-15, 1-16). Egy gólzáporos győzelem és továbbjutás a MOL Magyar Kupa második körébe tehát a vége, ahol a hazai csapat a súlyos vereség ellenére nagyon szimpatikusan végig erejükhöz mérten küzdött és állta a sarat.

Nagy alázattal érkeztünk és megtiszteltük a hazai csapatot minden téren. Motiváltak voltunk es komolyan vettük ellenfelünket. Köszönjük a kedves vendéglátást és sok sikert kívánunk a bajnokságban a Mátraterenye csapatának!” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Mátraterenyei SE – Putnok FC: 1 – 16 (1-5) (Budai ill. Boros, Komári, Bakos (2), Arday, Dobrovolskyi (2), Bökönyi (5), Bodnár (2), Galacs, Vattay)

Mátraterenye: Suha (Handó) – Budai L, Zsákai, Nagy Norbert (Szalai), Bakos Á., Budai K., Rácz, Pintér, Jónás (Nagy Noel), Hadusovszki (Berki), Kun (Orosz)

Putnok FC: Pápai – Mrva, Arday, Galacs, Pócsik (Dobrovolskyi), Sztankó (Bökönyi), Tordai, Boros (Vattay), Juhos (Papp), Komári (Bodnár), Bakos Zs.

Folytatás már bajnoki mérkőzés keretében egy hét múlva (aug. 13.) itthon a Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen.