Hírek

PUTNOKFC.HU

„Megtiszteltetés egy ilyen múltú csapatnál dolgozni” – Kundráth Csaba sportigazgató szezonzáró értékelése

Egy csapat vezetőségének munkája, minden esetben nagyban meghatározza egy alakulat teljesítményét, eredményességét és magát az együttes lehetőségeit is. Kundráth Csaba sportigazgató az egész év folyamán azért ténykedett, hogy a háttérben minden stabil legyen, így biztosítva azt, hogy a szakmai stábnak és a labdarúgóknak csak a saját feladatukra kelljen koncentrálni. A szezon végén természetesen Kundráth Csaba véleményére is kíváncsiak voltunk a magunk mögött hagyott közel egy évet illetően.

– Egy nehéz, sok munkával teli idényen van túl a Putnok FC csapata, hogy értékeled a szezont?

– Ahonnan elindítottuk tavaly nyáron ezt a szezont, onnan nézve mindenképpen sikeres idényt tudhatunk magunk mögött.

– Nehéz feladatot vállaltatok a tavaly nyáron, amikor gyakorlatilag rövid időn belül egy teljesen új csapatot kellett építeni Putnokon. Így egy bajnoki évad elteltével hogy ítéled meg, megérte elvállalni?

– Mindenképpen megérte elvállalni ezt a feladatot, mert megtiszteltetés egy ilyen múltú klubnál dolgozni, ahol minden feltétel adott a jó munkához. Nem volt egyszerű a kezdés, mert ahogy mondtam egy teljesen új csapatot kellett építeni, ami sosem egyszerű feladat, de ha az elején voltak is nehézségeink, a tizedik fordulótól kezdve sikerült egy viszonylag kiegyensúlyozott szezont magunk mögött hagyni.

– Sportigazgatóként, hogy láttad a szezon folyamán a csapatnál folyó szakmai munkát?

– A szakmai munka abszolút rendben volt a csapatnál. Szala Ákos edző, Szabó Ádám kapusedző és januártól Galambosi Máté asszisztensedzőnek sikerült egy olyan csapategységet kialakítani, ami nagyon sokat jelentett a jó szereplés tekintetében. Hatalmas köszönet és elismerés jár érte nekik.

– Egy csapat sikeres működése érdekében folyamatosan munkálkodni kell a háttérben is. Milyen volt az összhang a városvezetéssel, illetve a háttérben dolgozó emberekkel?

– A feltételek megteremtése terén nagyon nagy köszönet jár Tamás Barnabás polgármester úrnak, a képviselő testületnek és László János úrnak az Északmagyar Téglaipari Kft. tulajdonosának. Köszönöm Kádár Zsoltnak, hogy a Sajóvölgye Focisuli sportpályáit felkészülés céljából rendelkezésünkre bocsájtotta. Külön köszönet jár Kunváriné Bánkuti Gabriellának és férjének Karcsinak, akik mindig a csapat mellett voltak és mindenben számíthattunk rájuk, valamint Boros Zolinak, aki nélkül nem lenne Putnokon futball.

– Ha szétnézünk a Keleti csoportban, mi a véleményed a véget ért bajnokság színvonaláról? Külső szemlélőként, ugyanakkor szakemberként, hogy látod a többi csapat évadját?

– A Kazincbarcika kiemelkedett a mezőnyből, magabiztosan és megérdemelten lettek bajnokok, amihez gratulálok nekik. A DEAC próbált egy ideig lépést tartani velük, de igazából nem volt esélyük megszorítani a KBSC-t. A többi csapat között általában a pillanatnyi forma döntött, mert sok hasonló képességű csapat volt és még a végén kiesett csapatok ellen sem mehetett biztosra senki.

– Milyen tervek vannak a nyárra? Hogy alakul a csapat, a vezetőség, a játékoskeret és a stáb jövője?

– A lehetőségeinkhez képest szeretnénk erősíteni, mert mindig törekedni kell a jobb eredményre és mi szeretnénk jobb eredményt elérni.