Hírek

PUTNOKFC.HU

Megérdemelt siker itthon A DEAC ellen

Október másodikán a bajnokság 11. fordulójában a DEAC együttesét fogadta a Putnok FC a Várady Béla Sportközpontban. A tabella második és negyedik helyezettjének összecsapása igazi futball csemegének ígérkezett a kilátogatók számára, főleg annak tudatában, hogy hazai siker esetén helycserére kerül sor a két együttes között.

A kemény ellenfélen kívül az időjárás is nehezítette a Putnok FC játékosainak dolgát, hiszen élénk szél fújt a teljes találkozó alatt. Az első játékrészben ez inkább a DEAC csapatát támogatta, így leginkább a vendégek próbáltak támadásokat vezetni, a jól szervezett hazai védelmet azonban nem sikerült átjátszani. A széllel szembe játék ellenére nagyobb lehetőségünk az első játékrészben is nekünk adódott, Galacs remek kilépése után azonban a hosszú kapufát találta el.

Gól nélküli döntetlen a szünetben, a szél tekintetében fordult viszont a helyzet, a második játékrészben már nekünk volt kedvezőbb a szélirány. A mérkőzés 62. percében Gellén Balázs ívelt saját térfelünk közepéről mesterien a vendég védelem mögé, a kilépő Buda Péter a tizenhatoson belülre vezette, majd higgadtan gurított az alsó sarokba. (1-0) Igyekeztek magasabb fokozatba kapcsolni a vendégek, a Putnok FC védelme azonban a mai napon hibátlanul zárt, veszélyes akcióval a DEAC csapatának nem sikerült eljutni Pápai kapujáig. Példamutató volt ma az akarat, a küzdeni tudás, a szervezettség és a fegyelem, melynek köszönhetően egy kiváló formában lévő, jó játékerőt képviselő DEAC-ot sikerült legyőznünk hazai környezetben.

Nagyon szervezett játékkal tudtuk megverni a nagyon jó erőkből álló DEAC csapatát. Mindenki maximálisan betartotta a kért utasításokat. Nagyon jól zártuk azokat a területeket, amikben tudtuk, hogy a vendég csapat próbál majd létszámelőnyöket kialakítani. Végre agresszívabban játszottunk hazai pályán.” – értékelt a mérkőzést követően Szala Ákos edző

Putnok FC – DEAC: 1-0 (0-0) (Buda P.)

Putnok FC: Pápai – Gellén, Nadimov (Fülöp), Galacs, Nagy (Juhos), Sramkó (Petrecsko), Buda (Csutora), Csiki, Dobrovolszki, Nemes, Komári (Vajda)

DEAC: Ratku – Papp, Sándor, Trencsényi, Szabó (Horváth), Al-Sheraji, Soltész, Lakatos (Jankelic), Korhut, Bidzilya (Toboy), Orosz

Folytatás egy hét múlva a Debreceni VSC II csapata ellen, idegenben.