Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem Salgótarjánban

Március 17-én a 20. fordulóval folytatódott a bajnoki évad az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A Putnok FC vasárnap idegenben lépett gyepre, Szala Ákos csapata Salgótarjánba utazott.

Kellemes, végre tavaszias, napos idő várta a mérkőző feleket és a szép számban kilátogató publikumot. Az utóbbi hetek formáját figyelembe véve jó mérkőzésnek ígérkezett az SBTC és a PFC összecsapása. Ahogy azt az idény folyamán megszokhattuk már, egészen a kezdetektől ezúttal is jócskán a javunkra billent a mérleg a labdabirtoklás terén, a vendéglátók azonban eleinte állták a sarat. A 22. percben azonban sikerült megtörni a jeget. Egy szögletet követően a hazai portás ütötte ki röviden a labdát, ami Korbély Kristófhoz került, ő pedig vezetéshez juttatta a Putnok FC-t. (0-1) Nem kellett sokat várni a következő vendég találatra sem, egy szép támadás végén Galacs Erikhez került a labda, aki higgadtan duplázta meg a PFC előnyét, tette mindezt a 28. percben. (0-2) Nem állt le két gólos előnynél sem csapatunk, ennek pedig a 38. percben újabb találat lett az eredménye, ismét szöglet után, ezúttal viszont Szabó Kornél hagyta ott őrzőjét és fejelt a kapuba. (0-3) Meggyőző, magabiztos játékunknak köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten vezettünk, három gólos vendég előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második félidőben minden ott folytatódott, ahol az elsőben abbamaradt. Elsöprő vendég labdabirtoklási fölény, szép támadások csapatunk részéről, az 56. minutában pedig egy újabb gól. Egy mintaszerűen felépített, sok passzos támadás végén Korbély Kristóf került helyzetbe és szerezte meg saját maga második, csapatának pedig a negyedik gólját. (0-4) Továbbra is lendületben maradt a PFC, a 68. percben egy szabadrúgást öklözött felfelé a hazai portás Szalay, Tordai Balázs pedig ezt kihasználva a kapuba fejelt. (0-5) Volt még a gólzsákban, a 80. percben egy nagyszerű támadás végén Gulyás találta el a kapufát, a kipattanót pedig Boros Gábor juttatta fejjel a hazai kapuba, 24. bajnoki gólját szerezve ezzel. (0-6) Még mindig nem volt vége, a 92. percben büntetőhöz jutott a Putnok FC, a megítélt tizenegyest pedig Lőrincz Attila értékesítette magabiztosan. (0-7) A hazai 5-0 után egy ennél is nagyobb kiütés lett tehát a vége az SBTC otthonában. Végig nagyszerűen játszva, ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelem. A találkozó nagy pozitívuma az is, hogy újabb három tehetséges fiatal mutatkozhatott be élesben a Putnok FC csapatában a harmadosztályban. Gulyás Márk, Sipos Péter és Horváth Sándor a Sajóvölgye Focisuli nevelései. A három fiatal kiválóan szállt be a mérkőzésbe, jó játékkal járultak hozzá a mai sikerhez. Ami pedig a legfontosabb, hogy ezzel a sikerrel továbbra is az Észak-Keleti csoport élén a Putnok FC.

Helyén kezeljük ezt a győzelmet, ahogyan helyén kezeltük az irányunkba zúduló negatív véleményeket is vereség után. Ma ezt felhasználtuk motivációként. Nagyon nagy hajtóerő számunkra, hogy vannak, akik leírnak minket. A játékosok a 90. percben is csúsztak-másztak a következő gólért, vagy akár a következő védekező szituáció sikeres megvívásáért. Felértékeli győzelmünket, hogy a Salgótarján csapata 9 hazai mérkőzésén mindösszesen 7 gólt kapott és riválisaink mindannyian botlottak itt. Aki futballozik, vagy futballozott ő tudja, hogy Salgótarjánba nagyon nehéz nyerni is egyáltalán. Ma örülünk a sikernek, de holnaptól már a következő mérkőzésen van a fókusz.” – nyilatkozta a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

SBTC – Putnok FC: 0-7 (0-3) (Korbély (2), Galacs, Szabó, Tordai, Boros, Lőrincz)

SBTC: Szalay – Klajban (Jacsó), Palkovics, Horváth (Filkor), Benkő, Nagy, Tarlósi P. (Boros), Molnár, Tarlósi M. (Csifó), Sulyok, Kálmán

Putnok FC: Mészáros – Szabó, Galacs (Kovács), Lőrincz, Pócsik (Horváth), Korbély (Sipos), Tordai, Boros, Váradi (Juhos), Vattay, Nemes (Gulyás)

Folytatás egy hét múlva, március 24-én, hazai környezetben az FC Hatvan ellen.