Hírek

PUTNOKFC.HU

Az FC Hatvan érkezik a 21. fordulóban

Március 24-én ismét hazai környezetben lép pályára a Putnok FC. Az NB3 Észak-Keleti csoportjának 21. fordulójában az FC Hatvan együttese érkezik a Várady Béla Sportközpontba.

A bajnoki idény első felében 2023. szeptember 6-án, a szezon 6. fordulójában találkozott egymással a két csapat. A Hatvani Népkert Sporttelepen megrendezett összecsapáson bár Boros Gábor találataival kétszer is vezettünk, végül a harcos hazaiak mindkétszer egyenlítettek (2-2), így pontosztozkodással ért véget a mérkőzés.

Húsz játéknap után a Hatvan a tabella alsó házában található, jelenleg a 12. helyről várhatják a hétvégi bajnokit. Ahogy közeledünk azonban a bajnoki évad végéhez, egyre élesedik az alsó házban is a kiesés elleni küzdelem, ebből a csatából pedig Splisjak Zoran együttese sem marad ki. Jelen pozíciójuk bennmaradást érő, a megszerzett pontokat tekintve azonban egy forduló alatt akár előre és hátra is több helyet is változhat a helyzet. A 2024-ben lejátszott három találkozójuk alatt két pontot gyűjtöttek. A Sényő elleni vereséggel kezdték az évet, majd döntetlent játszottak a Tiszafüred otthonában, hozzánk pedig egy DVTK II elleni gól nélküli x után érkeznek.

A bajnokság őszi szakaszában az FC Hatvan volt az első együttes, akinek játékosai pontot tudtak rabolni a PFC ellen. Játékosaink úgy készülnek, hogy ez ezúttal ne sikerülhessen és a három bajnoki egység a mi nevünk mellé kerüljön. Minden adott is ehhez, hiszen jó formában a csapat. Utóbbi két mérkőzésünkön előbb legyőztük a Karcagot, majd hét gólos sikert arattunk az SBTC otthonában. Ami a két győzelem mellett pedig szintén nagyon fontos tényező, hogy a mutatott játék és rendben volt. Van tehát önbizalom, van motiváció és a héten a megszokott módon van kemény befektetett munka és ellenfél tudatos felkészülés is. A Putnok FC a bajnoki tabella éléről rugaszkodik neki a vasárnapi bajnokinak, a cél pedig egyértelműen az, hogy ez a pozíció a mérkőzést követően se változzon.

Továbbra is szeretnénk élvezni a futballt és megnyerni a soron következő mérkőzésünket. Egy szervezett csapat érkezik hozzánk, de képesek vagyunk újra megszerezni a 3 pontot. Nagyon jó látni, hogy boldogok a játékosok. Az elmúlt hetek eredményei nagyon jó hatással voltak csapatunkra. A játékosokon ugyanakkor azt különösen jó látni, hogy együtt boldogok és élvezik, hogy közösen játszhatnak. Ez egy olyan csapat, aki közös emlékeket akar szerezni, amire később majd szívesen emlékszik vissza és büszkén mesél pályafutása ezen időszakáról. Ott bujkál mindenkibe, hogy újra szeretnénk megmutatni mire vagyunk képesek közösen és meg is fogjuk mutatni. Nagyon várjuk a mérkőzést.” – mondta el megkeresésünkre a találkozót megelőzően Szala Ákos vezetőedző

Nagyon örülök, hogy sikerült megszerezni első góljaimat a Putnok FC színeiben. Az első mindig nehezebben jön, így nagy magabiztosságot ad ez nekem. Egy győzelem mindig jobban összehozza a csapatot, ez a hangulaton is meglátszik. Nagy felszabadultságot ad minden játékosnak. A Hatvan ellen hasonló meccsre számítok mint a Salgótarján ellen. Biztosan mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne kapjanak gólt. Egy korai góllal, és magabiztos játékkal hasonló mérkőzést szeretnénk játszani, mint múlthéten.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően csapatunk az SBTC ellen duplázó támadója, Korbély Kristóf

Putnok FC – FC Hatvan – 2024.03.24. – 14:00 – Várady Béla Sportközpont