Hírek

PUTNOKFC.HU

Egy gólos vereség az FC Hatvan ellen

Március 24-én a 21. fordulóval folytatódott a bajnoki szezon az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A Putnok FC vasárnap 14 órától hazai pályán léphetett gyepre, az ellenfél az FC Hatvan együttese volt.

Hűvös és szeles idő várta a csapatokat és a szép számban kilátogató publikumot a Várady Béla Sportközpontban. Hatvani labdaérintéssel vette kezdetét a találkozó, melyen aztán az első pillanatoktól kezdve átvette az irányítást a PFC. Mondhatni megszokott már, hogy tíz emberrel védekező alakulat ellen kell futballoznia Szala Ákos legénységének, most sem volt ez másként, a vendégek a kezdetekről védekezésre és esetleges kontrákra rendezkedte be. Ennek ellenére több szép támadás végén és eljutottak játékosaink a vendég kapuig, de hol az irányzék, hol pedig az utolsó passz volt hibás. Óriási labdabirtoklási fölény a hazai oldalon, góllal ez azonban sajnos nem párosult. 0-0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A játék képe a második félidőre sem változott. Továbbra is jócskán többet birtokolta a labdát a PFC, jöttek a helyzetek is, a kapuba találni azonban nem sikerült. Több támadás végén ebben a játékrészben is az utolsó momentumok, vagy a befejezés hiányzott. A gólhoz legközelebb egy szögletet követően Boros fejese után jártunk, ekkor azonban a kapufa mentette meg a vendégeket a kapott góltól. Jobbról és balról is záporoztak a beadások, a vendég védelem azonban állta a sarat, átlövéseknél pedig Korbély és Vattay lövései is csak centikkel kerülték el a kaput. A Hatvaniak egyik kontrája viszont sajnos találatot ért. A 89. percben Bodnár jutott be a hazai tizenhatoson belülre, ahol vele szemben Vattay megmozdulását szabálytalannak látta a játékvezető. A megítélt büntetőnél bár Mészáros érezte az oldalt, védeni azonban nem tudta Karácsony tizenegyesét. (0-1) Idő híján sajnos ez a mérkőzés végeredményét is jelentette, így egy küzdelmes mérkőzésen sok helyzetet kihagyva szenvedtünk vereséget az FC Hatvan ellen.

Ettől nagyobb mezőnyfölénybe futballozni, ettől több helyzetet kialakítani már nagyon nehéz. Nem lehetőségekről beszélek, hanem sok olyan ziccerről, amikor az üres kapuba sem tudtunk betalálni. Ez sokadik ilyen meccs és emellett már nem tudunk elmenni szó nélkül. Felborult a pálya, mégis kikaptunk egy véleményes büntető után. Dolgozunk tovább. Hiszünk az elvégzett munkában és magunkba. Sok van még a bajnokságból. Meg fogjuk mutatni a hátralévő meccseken, hogy mire vagyunk képesek.” – nyilatkozta a mérkőzést követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – FC Hatvan: 0-1 (0-0) (Karácsony)

Putnok FC: Mészáros – Szabó, Galacs, Lőrincz, Korbély (Horváth), Tordai, Boros, Váradi (Sztankó), Vattay, Nemes, Kovács (Mrva)

Hatvan: Menczeles – Nagy, Szabó, Takács, Czibolya (Kanálos), Kitl, Karácsony, Benkó (Burzi), Sárossy (Bodnár), Tarjáni, Dinka