Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem a szezonnyitón az Eger ellen

Szép számú nézősereg volt kíváncsi a Putnok FC szezonnyitó mérkőzésére július 30-án a Várady Béla Sportközpontban. Ideális futballidő és játékra éhes labdarúgók várták a játékvezető kezdő síp szavát 17:30-tól a Putnok FC – Eger SE összecsapáson.

A kilátogató szurkolók pedig a kezdetektől egy remek mérkőzést láthattak, amelyen a hazai csapat az első pillanatoktól kezdeményezően lépett fel és több szépen felépített támadásvariáció végén jutott el a vendég kapuig. Az első gólra sem kellett sokat várni, a 9. percben Arday indítja a félpályáról a bal szélen futó Nemest, akinek centerezésére Boros Gábor érkezik jó ütemben középen és szerzi meg a vezetést. (1-0) A 16. percben Galacs cselez nagyszerűen befelé a jobb oldalon, Komárit hozza játékba, a középre adásra pedig ezúttal is Boros Gábor érkezik mesterien és módosítja két gólosra az előnyünket. (2-0) Továbbra is dominált a Putnok FC a két gólos előny megszerzése után is, magabiztosan játszottak Szala Ákos tanítványai. Újabb szép támadások végén nem sok hiányzott az újabb találathoz, az egri ellentámadásoknál pedig rendre jól zárt a hazai védelem, vagy Mészáros Dávid állta útját szép védésekkel a ESE próbálkozásainak. A félidőben újabb találat már nem született, így 2-0-ás eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején egy vendég szabadrúgás után Mészáros védett bravúrral, rá két percre azonban már a PFC volt akcióban. Az 55. percben Juhos ad középre a tizenhatos jobb oldaláról, Boros Gábor nagyszerűen kezeli le, lefordul védőjéről és megszerzi saját maga és a Putnok FC harmadik találatát. (3-0) Három gólos hazai vezetésnél sem adta fel az Eger csapata és igyekeztek szépíteni, ennek eredményeképp a 80. percben Kovács tört be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre, a játékvezető pedig szabálytalanságot látott vele szemben és a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest maga a sértett végezte el, 3-1-re kozmetikázva az állást. Maradt még azonban csattanó a végére, a 93. percben egy rossz vendég bedobás után Papp szerez labdát és passzol Boros Gáborhoz, aki saját térfélről vezeti a labdát az ellenfél tizenhatosán belülre és higgadtan passzol a kimozduló kapus mellett a hosszúba. (4-1)

Magabiztos győzelem tehát a nyitányon, teljesen megérdemelt győzelem az Eger ellen, egy közönségszórakoztató összecsapáson.

A játékosok betartották a taktikai elemeket. Jól készültünk fel az ellenfélből. Ültek azok a taktikai elemek, amire a hangsúlyt fektettük a héten. Volt 30 perc a mérkőzésen, amikor 3 fő 2005-os játékosunk volt a pályán. Gratulálok a csapatnak, most már a szerdai mérkőzésre készülünk.” – nyilatkozta a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

Putnok FC – Eger SE: 4 – 1 (2 – 0) (Boros Gábor (4) ill. Kovács Dávid)

Putnok FC: Mészáros – Arday (Szűcs), Galacs, Lőrincz, Bökönyi (Bodnár), Boros, Vattay (Sztankó), Dobrovolskyi, Nemes, Juhos (Papp), Komári (Bakos)

Eger SE: Bukrán – Almomani (Bakodni), Farkas (Schmidt), Debreceni, Gíber (Vajda), Papp, Juhász, Hegedűs (Jónyer), Kispál, Kovács, Tóth (Bozó)

Folytatás hétközi forduló kereteiben szerdán a DVSC II vendégeként.