Hírek

PUTNOKFC.HU

Kezdődik! – vasárnap az Eger SE ellen nyitjuk a szezont

Július 30-án, több mint két hónap szünet után újra bajnoki mérkőzésen indul útjára a labda – az első, másod és harmadik vonalban is kezdetét veszi a Magyar bajnoki pontvadászat. Az átalakított harmadosztályban a korábban megszokott három csoport helyett idén négyfelé bontva zajlanak a küzdelmek, csoportonként 16 együttest számlálva. A sorsolás értelmében a Putnok FC hazai környezetben, a Várady Béla Sportközpontban kezdi meg az idényt, ellenfelünk pedig az Eger SE lesz.

Egy bajnoki szezon kezdete előtt mindig egy-egy keret átalakulása, erősítése az egyik leginkább szemügyre vehető tényező, de a felkészülési mérkőzéseken mutatott játékból is lehet némi következtetést levonni. Első körös ellenfelünkkel kapcsolatban az tény, hogy az előző idény nem sikerült jól. Olyannyira nem, hogy a kiesés szele is megérintette a csapatot, de végül most mégis a harmadosztály bajnoki rajtjára készülhet az ESE. A Heves vármegyei alakulat keretében is történt játékosmozgás természetesen a nyári felkészülési időszak alatt, a nyitó játéknap előtt nyolc új (vagy visszatérő) labdarúgó érkezett a csapathoz. A nyári időszakban igyekezett rutinos, akár magasabb osztályt is megjárt labdarúgókat szerződtetni az Eger. Felkészülési mérkőzésen hét alkalommal léptek pályára, ebből 3 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. Céró Bálint együttese tehát átalakulva, jelentősen megerősödve várja a Putnok elleni rajtot.

Ahogy azt szurkolóink olvashatták a felkészülési időszak alatt, nálunk is történt játékosmozgás. Csapatunk nyáron érkező igazolásairól is elmondható, hogy rutinos, többségében magasabb ligás tapasztalattal is rendelkező labdarúgók. Az előző idény ezüstérmes csapatánál is fontos tényező volt a kiváló csapategység, új játékosaink pedig ebbe a képbe is kiválóan illeszkednek, az összetartás és egységesség már most példaértékű. Csapatunk a felkészülési időszak alatt 8 mérkőzésen lépett pályára, ellenfeleink között pedig két alkalommal is szerepelt NB1-es gárda. Barátságos mérkőzéseinken öt alkalommal győztesen hagyhattuk el a játékteret, háromszor pedig vereséget szenvedtünk. A Putnok FC keretében minden poszton történt változás, így mind támadásban, mind pedig védekezésben tovább erősödött városunk labdarúgó csapata.

Egy jó játékerőt képviselő csapat ellen fogunk pályára lépni kezdésként hazai pályán. Minden mérkőzésünket egyfajta döntőként kezelünk, így olyan szellemiséggel, szenvedéllyel kell pályára lépjünk, amivel nyerni tudunk. 7 új játékosunk nem tud pályára lépni az Eger ellen az első fordulóban reamatőrizálási folyamat miatt, így mennyiségileg viszonylag vékony keret fog rendelkezésemre állni a hétvégén. Kimaradó játékosaink szemeiben ugyanolyan tüzet látok, mint a nevezhető játékosaink szemeiben. Égnek a vágytól, hogy együtt sikeresek legyenek. Nem vagyunk egyszerű helyzetben, de így kell megoldjuk a feladatot. A feladat és a cél pedig egyértelmű, meg kell nyerjük a mérkőzést.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően Szala Ákos vezetőedző

A csapat elvégezte azt a munkát amit az edzők terveztek, volt benne több edzőmeccs ami segített az újak beilleszkedésében, jó csapatokkal tudtunk játszani. Úgy érzem egy jó felkészülésen vagyunk túl. Mindenki várja már ezt a meccset, látom az edzésen is, hogy motiváltak vagyunk. Mindenki szeretné, hogy a hétvégén az ő nevével kezdődjön a csapat összeállítás. Az Eger egy jó csapat, nem altat el minket a tavalyi gyengébb szereplésük, és a mi jó szereplésünk sem. Ez egy új bajnokság, ahol minden győzelemért meg kell harcolnunk, hogy legalább arra a polcra kerüljön a csapat amit tavaly elért. Senki nem fogja nekünk adni a három pontot azért, mert másodikak voltunk az előző szezonban, újra bizonyítani akarunk. Ezen az úton szeretnénk elindulni a hétvégén, remélem minél több hazai szurkolóval a szezon nyitányon.” – mondta el megkeresésünkre csapatkapitányunk Lőrincz Attila.

Két jó erőkből álló csapat várja tehát a bajnoki rajtot, így a kilátogató szurkolók minden bizonnyal egy remek mérkőzést tekinthetnek meg vasárnap 17:30-tól a Várady Béla Sportközpontban. Jegyáraink erre az idényre sem változtak Diák/Nyugdíjas belépő 500 Ft, felnőtt belépő pedig 600 Ft-ért váltható a pénztárnál, egy órával a találkozó kezdete előtt.