Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem a REAC ellen

Április 7-én a 23. fordulóval folytatódott a bajnoki évad az NB3 Észak-Keleti csoportjában. Vasárnap 16 órától a Putnok FC a REAC együttesét fogadta a Várady Béla Sportközpontban.

Nagyszerű időjárás és szép számú szurkolósereg fogadta a csapatokat a bajnokin. A kezdő sípszót megelőzően Dobrovolskyi Zhenyát köszöntötte a csapat vezetősége és a szurkolók, mivel kiváló középpályásunk az előző fordulóban 100. alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen a PFC színeiben.

Sajnálatos események is megelőzték a mérkőzés indító jelét, két korábbi válogatott labdarúgótól búcsúzott a magyar futballtársadalom, Juhász Péterre és Müller Sándorra emlékezve gyászszünet vezette fel a találkozót.

Szokásos módon, támadó mentalitással vetette bele magát a mérkőzésbe a hazai együttes és igyekezett minél hamarabb megszerezni a vezető találatot Szala Ákos együttese, az összecsapás kezdeti időszakában azonban a mezőnyfölény ellenére jól védekezett a vendég gárda. A 22. percben viszont már nem volt ellenszer, Nemes és Vattay közös erővel szereztek labdát az ellenfél térfelén, utóbbi nagyszerűen vezette a tizenhatoson belülre a játékszert, ahol az Korbély Kristófhoz került, aki az ötös sarkáról mesterien helyezett a hosszú sarokba. (1-0) Továbbra is hazai mezőnyfölény és támadások jellemezték a meccset, több szép támadás végén is csak a befejezés hiányzott. A 40. percben viszont újra sikerült gólt szerezni. Mészáros nagyszerű kirúgásából Korbély törhetett kapura, aki a tizenhatoson belül a hosszún üresen érkező Boros Gábor elé tette a labdát, támadónk pedig nem hibázott és megduplázta a Putnok FC előnyét. (2-0) Boros Gábor 25. találatát szerezte a bajnoki idényben. Teljesen megérdemelten, két gólos hazai előnnyel vonulhattak félidei pihenőre játékosaink.

A szünetben a Putnok FC törzsszurkolóját Gál Lászlót köszöntötték együtt a jelenlévők 79. születésnapja alkalmából, akinek ezúttal is minden jót kívánunk, Isten éltesse!

A második játékrészben igyekezett támadóbb arcát mutatni a vendég együttes, védelmünk azonban remekül zárt, így komoly lehetőségig nem jutott a REAC csapata. Nekünk viszont összejött a következő találat is. Az 54. percben Vattay az előkészítő, ezúttal fejjel ugratta ki társát, Korbély Kristóf pedig nagyon okosan fordult le védőjéről és helyezett a kapuba, saját maga második, csapata harmadik találatát szerezve a mai napon. (3-0) Több szép támadás végén tovább nőhetett volna a hazai előny, de ahogy mondani szokták, ami késik, nem múlik. A 88. percben Váradi tanári labdával ugratta ki Mrva Patrikot, aki szemben a kapussal nem hibázott és négy gólosra növelte a PFC előnyét. (4-0) Magabiztos győzelem a vége a REAC ellen, ezzel a sikerrel csapatunk pedig továbbra is az Észak-Keleti csoport élén tanyázik.

Az ellenfél nem abban a szerkezetben játszott, amit az eddigi meccseiken láttunk tőlük. Már a kezdő sípszó után rögtön változtattunk némileg a saját játékunkon. Olyat vettünk elő, amit más ellenfél ellen már játszottunk. Örülök, hogy nem ment el ezzel sok idő, azonnal tudta mindenki ebben a szerkezetben mit várunk el tőle és működött is a játékunk. Korán megszereztük a vezetést és utána türelmesen, magabiztosan játszottunk. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez.” – nyilatkozta a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző

Putnok FC – REAC: 4-0 (2-0) (Korbély (2), Boros, Mrva)

Putnok FC: Mészáros – Galacs, Korbély, Tordai, Boros (Mrva), Váradi, Szabó, Vattay (Papp), Dobrovolskyi (Sztankó), Nemes, Kovács (Komári)

REAC: Dulka – Kárász (Varga), Markos (Mészáros), Csúri (Micheller), Lakatos, Nagy, Tóth B., Gál (Barcsai), Vajda, Bedő, Tóth M., (Tótgy Gy.)