Hírek

PUTNOKFC.HU

Magabiztos győzelem a DEAC otthonában

Október 8-án a tizedik fordulóval folytatódott a bajnokság a Magyar labdarúgó harmadik vonalban. Az Észak-Keleti csoport tizedik játéknapján nem várt könnyű mérkőzés Szala Ákos tanítványaira, hiszen a jó erőkből álló DEAC együtteséhez látogatott a Putnok FC.

Kellemes napsütéses időben vette kezdetét a találkozó, ahol a PFC az első pillanatoktól kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést. Már az első minuta végén vendég helyzetet láthatott a publikum, ekkor Nemes beadására Boros érkezett, de ekkor kevéssel még célt tévesztett. A gólra sem kellett azonban sokat várni, a 6. percben Pócsik balról jövő beadását készítette le lövésre Boros, az érkező Juhos Dávid pedig szép találattal juttatta vezetéshez a Putnok FC-t. (0-1) A DEAC együttesének mindössze egy puskapor jutott az első játékrészre, a 12. percben Sándor lövését védte szép mozdulattal Mészáros. A 16. percben egy szépen felépített vendég akció végén Lőrincz ívelte tizenhatoson belülre a labdát, Boros Gábor pedig nagyszerűen érkezett és duplázta meg a Putnoki előnyt. (0-2) Bő 25 perc mezőnyjáték következett, komolyabb lehetőségek nélkül, együttesünk azonban teljes mértékben kézben tartotta a mérkőzést. A 43. percben Juhos szerzett labdát saját térfelünkön, Galacshoz passzolt, aki szólóba kezdett és elindult a hazai kapu felé, a tizenhatoson belülre vezette a labdát, ahol egy remek csel után Galacs Erik a kapuba helyezett. (0-3) Nagyszerű játékkal, és teljesen megérdemelt három gólos vendég vezetéssel vonulhattak félidei pihenőre a csapatok.

Támadóbb szellemű DEAC igyekezett kijönni a második félidőre, csapatunk azonban magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést, igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítani a hazai alakulatnak. A 60. percben egy jobb oldali szögletet Dobrovolskyi kapott meg tizenhatoson, lövése elakadt, de Boros Gáborhoz került a labda, aki szép mozdulattal saját maga második, csapata negyedik találatát szerezte. (0-4) Hat perccel később összejött a szépítés a hazai csapatnak, egy bal oldali beadás után előbb Tóth lövését a gólvonalról mentette a vendég védelem, az újabb beadás azonban ismét Tóthot találta meg, aki ezúttal közelről nagy erővel lőtt a kapuba. (1-4) A mérkőzés hátralévő részében még kisebb helyzetek mindkét oldalon akadtak, a Putnok FC viszont magabiztosan, taktikus, szép játékkal tartotta három gólos előnyét. Ilyen arányban is teljesen megérdemelt vendég siker született ma Debrecenben, a Cigánd mai vereségének köszönhetően pedig újra öt pontos a PFC előnye a tabella élén a Cigánd és az őket legyőző Kisvárda II előtt.

Az első 30 percben mindent viszont láttam csapattól, amit elterveztünk, nagyon jól futballoztunk. Utána kicsit kapkodó lett a játék, de mindvégig uraltuk a mérkőzést. Nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe a padról érkező játékosaink és sajnálom, hogy nem szereztek gólt. A második félidei minimálisan direktebb játékunkból az utolsó passzaink hiányoztak. Maradt ebbe a mérkőzésbe, de így is boldogok vagyunk a három ponttal.” – értékelt a lefújást követően Szala Ákos vezetőedző.

DEAC – Putnok FC: 1-4 (0-3) (Tóth ill. Juhos, Boros (2), Galacs)

DEAC: Tóth D. – Herczku, Kónya (Lénárt), Sándor, Papp, Wente (Tochukwu), Vincze, Soltész, Jankelic (Korhut), Lakatos (Bényei), Virág (Tóth S.)

Putnok FC: Mészáros – Arday, Galacs (Benkő), Lőrincz, Pócsik (Komári), Tordai, Boros (Bökönyi), Vattay (Papp), Dobovolskyi, Nemes, Juhos (Sztankó)