Hírek

PUTNOKFC.HU

Küzdelmes mérkőzésen nyertünk a Sényő otthonában

Hajrájához érkezett a bajnoki pontvadászat a Magyar labdarúgás harmadik vonalában is. Öt játéknappal a vége előtt, a szezon 26. fordulójában csapatunk idegenben lépett gyepre, Szala Ákos legénysége Szabolcs vármegyébe utazott és a Sényő FC Selyem-ber csapatával mérkőzött meg.

Mielőtt a mai mérkőzésre térnénk, előtte ezúton is szeretnénk gratulálni az Ózd-Sajóvölgye labdarúgó csapatának, akik hétvégi kiütéses győzelmükkel bebiztosították bajnoki címüket a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei labdarúgó bajnokság első osztályában. 25 forduló után 71 ponttal vezetik csoportjuk tabelláját, 5 fordulóval a vége előtt 19 egységgel megelőzve a második helyen tanyázó Gesztely alakulatát. Gratulálunk és további nagyon sok sikert kívánunk az Ózd-Sajóvölgye csapatának.

A Sényő elleni bajnokira visszatérve kellemes, tavaszias idő fogadta a mérkőző feleket. Hazai labdaérintéssel vette kezdetét a találkozó, ahol egy pár perc tapogatózó játék után egyre inkább kezdte magához ragadni az irányítást csapatunk. A 9. percben Korbély lépett ki ígéretes helyzetben, Szondi azonban remekül mozdult ki a kapujából, így támadónk nem tudott a hálóba találni. 10 perccel később ismét Korbély került a hazai tizenhatoson belülre, keresztbe passza azonban elment a kapu előtt. A 30. percben Váradival szemben szabálytalankodtak a hazaiak 18 méterre a kaputól, a megítélt szabadrúgást Lőrincz végezte el, akinek lövését bravúrral védte a hazai kapus. Az első játékrész utolsó negyedórájára igyekezett támadóbb arcát mutatni a Sényő is, többször kísérleteztek lövéssel, illetve próbáltak szögletek után veszélyes szituációt kialakítani, a PFC védelme azonban állta a sarat. Egy változatos első játékrész végén gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A Putnok FC kezdte a második játékrészt, amelyben az első említésre méltó esemény Lőrincz lövése az 50. percből, a végállomás Szondi volt. A 63. percben egy szabálytalanságot követően Nemes Milán jutott második sárga lappal a kiállítás sorsára, így emberhátrányba kerültünk az utolsó fél órára. Igyekezett is ezt kihasználni a hazai gárda, csapatunk azonban szervezetten futballozva játszott továbbra is. A 75. percben pedig egy ritkán látható találattal a vezetést is sikerült megszerezni. Lőrincz Attila saját térfelünkről emelte át az ellenfél kapusát, vezetéshez juttatva ezzel csapatunkat. (0-1) A 72. percben jobbról végezhettünk el szabadrúgást, melyen Lőrincz ívelt nagyszerűen középre, a két védő között érkező Galacs Erik pedig a hálóba juttatta a labdát, megduplázva ezzel az előnyünket. (0-2) Feszültté vált kissé a hangulat a mérkőzés záró részére, a PFC azonban kézben tartotta a találkozót. A 89. percben még a mi tizenhatosunkon belül látott szabálytalanságot a játékvezető és ítélt büntetőt a Sényő javára. A tizenegyest Ur értékesítette, ezzel szépítettek a hazaiak. (1-2) Újabb találat már nem született, így elmondhatjuk, hogy egy kemény, küzdelmes mérkőzésen sikerült három pontot szerezni Szala Ákos csapatának, kihasználva ezzel riválisaink hétvégi eredményét és öt pontosra növelve az előnyünket a második helyezettel szemben.

Az eltelt 26 forduló alatt egy ilyesfajta győzelem hiányzott a sorból. Emberhátrányba tudtunk két gólt szerezni és megnyerni egy nagyon kiélezett mérkőzést. Ezt a mérkőzést az öltöző ereje nyerte meg. Öröm volt látni, ahogyan küzdöttek a játékosok és nagyon komoly tartalékokat mozgósítottak a sikerért. Azt kértem ma tőlük, hogy ha a pálya méretei miatt nem tudjuk játszani a saját játékunkat, akkor legyenek mentális szörnyek és ennek maximálisan eleget tettek. Gratulálok minden játékosnak, mert nagyon komoly karaktert mutattak ma.” – értékelte a mérkőzést Szala Ákos vezetőedző.

Sényő FC Selyem-ber – Putnok FC: 1-2 (0-0) (Úr (bü) ill. Lőrincz, Galacs)

Sényő FC: Szondi – Klepács, Kapacina K., Farkas, Lizák (Torkos), Schmidt, Szokol, Vámos G. (Nagy), Ur, Vámos M. (Szopkó), Orosz (Márton)

Putnok FC: Mészáros – Galacs, Lőrincz, Pócsik (Sztankó), Korbély, Tordai, Boros (Mrva), Váradi (Kovács), Szabó (Dobrovolskyi), Vattay, Nemes