Hírek

PUTNOKFC.HU

A Tiszafüredet fogadjuk a 27. fordulóban

Mindössze négy mérkőzés van hátra a labdarúgó NB3 2023/2024-es kiírásából, május 5-én, vasárnap pedig újra közelebb kerülünk egy lépéssel a bajnoki idény végéhez. Az Észak-Keleti csoport 27. fordulójában a Putnok FC hazai környezetben léphet gyepre, ellenfelünk a Facultas-Tiszafüredi VSE gárdája lesz.

Az idei szezon őszi szakaszában egy változatos mérkőzést játszott egymással a két csapat Tiszafüreden. Boros Gábor, Lőrincz Attila és Pócsik Botond góljaival akkor 3-2 arányban a mieink ünnepelhettek a lefújást követően.

Négy fordulóval az idény vége előtt kijelenthetjük, hogy a Tiszafüred nehéz helyzetben van, jelen pillanatban ugyanis a kieső (14.) helyről várja a vasárnapi találkozót. Annak ellenére van rossz pozícióban a Tiszafüred csapata, hogy hat forduló óta nem szenvedtek vereséget. Legutóbb március 17-én az Újpest II vendégeként kaptak ki. Azóta három győzelem és három döntetlen Dorcsák Zoltán tanítványainak mérlege. Az utóbbi másfél hónap veretlenségi szériájában idegenben arattak sikert a Kisvárda II otthonában, ami jól jelzi azt, hogy kemény ellenféllel állunk szemben vasárnap. Legutóbb, egy héttel korábban hazai pályán a DVTK II ellen játszottak gól nélküli döntetlent.

56 megszerzett pontjával a Putnok FC 5 ponttal előzi meg a tabella második helyezettjét. Rendre jó iramú, látványos mérkőzéseket játszott csapatunk az utóbbi időkben, melyeken kiváló mentalitást és csapategységet tükrözött együttesünk. Ezekre a tulajdonságokra pedig ezúttal is szükség lesz, hiszen egy olyan csapat érkezik hozzánk, akik „foggal-körömmel” harcolnak a bennmaradásért. Remek játékot mutattunk a Kisvárda II és a DEAC ellen is, de átlagon felüli iram volt a legutóbbi Sényő elleni győzelmünk alkalmával is. Jól tudjuk, hogy mire képes a csapatunk, a heti edzésmunka alkalmával is látszott a tűz, az elszántság és a győzni akarás, így joggal reménykedhetünk egy hétvégi sikerben.

Minden egyes mérkőzésre új lehetőségként tekintünk. Új lehetőség, hogy megmutassuk milyen erőt képvisel a csapatunk. Ez már a 27. forduló lesz, de még mindig tudunk szintet lépni és tudunk még jobb játékot játszani. Az elmúlt fordulókban rendre eseménydús, élvezetes meccseket játszottunk és győztesként hagytuk el a pályát. Azt érzem a játékosokon, hogy azt élveznék a legjobban, ha minden egyes nap meccset játszanánk, mert ez élteti a mi közösségünket. Versengeni és végül győztesként távozni. Nagyon várjuk a mérkőzést. Most is ezzel a mentalitással fognak pályára lépni a játékosok. Nem foglalkozunk a tabellán elfoglalt helyezésekkel, mert nem ez fog dönteni. Mind a két csapat komoly célért küzd. A bajnoki címért vagyunk versenybe és azért, hogy megnyerjük, mindent meg is fogunk tenni vasárnap. Sok nézőt várunk a mérkőzésre és szeretnénk is őket kiszolgálni jó játékkal, de a legfontosabb, hogy győzelemmel.” – mondta el megkeresésünkre Szala Ákos vezetőedző.

A Tiszafüred csapata ellen is hasonló meccsre számítok, mint múlthéten Sényőn. Egy olyan csapattal játszunk, amely a bennmaradásért küzd. Biztosan nagy erőket mozgósítanak meg a pontszerzésért. A mi célunk természetesen a jó játék mellett a három pont megszerzése. Nagy lépést tehetünk a bajnoki cím felé és ezért mindent meg is fogunk tenni.” – nyilatkozta honlapunknak a mérkőzést megelőzően támadónk, Korbély Kristóf.

A mérkőzésre a Putnok FC és a Putnok Városért Egyesület által korábban meghirdetett akció keretében citromsárga pólóban ingyenes a belépés, ezen kívül pedig sör és üdítő is ingyen jár az így érkező szurkolók számára. Legyünk minél többen a lelátón és biztassuk csapatunkat a Tiszafüred ellen. HAJRÁ PUTNOK FC!