Hírek

PUTNOKFC.HU

A Sényő elleni folytatódik a bajnokság a Putnok FC számára

Április utolsó hetében a hajrájához érkezik az NB3 labdarúgó bajnoki idény 2023/24-es kiírása. A hónap záró hétvégéjén a Putnok FC idegenben lép pályára, Szala Ákos csapata a Sényő FC Selyem-ber együtteséhez látogat.

A két csapat őszi találkozóján magabiztos Putnok FC siker született a Várady Béla Sportközpontban, október 15-én hazai környezetben Vattay, Boros és Benkő góljaival 3-0 arányban sikerült legyőzni csapatunknak a Sényőt.

A tabella tizedik helyéről várja a vasárnapi mérkőzést a Sényő. 29 pontot gyűjtött eddig a Szabolcs vármegyei alakulat, amiből a tabellára pillantva az következik, hogy aktív résztvevői a kiesés elleni küzdelemnek. Az utóbbi hetekben igyekeztek is ennek megfelelően szorgosan gyűjtögetni a pontokat Nagy Sándor fiai, az utolsó három lejátszott bajnokijukon nem kaptak ki, egy döntetlen mellett kétszer is három pontnak örülhettek. Egy héttel korábban, hazai környezetben a DVTK II csapatát verték magabiztosan.

Az előző heti magabiztos siker nálunk is megvolt, Szala Ákos tanítványai rangadót nyertek a legutóbbi játéknapon, tették mindezt úgy a DEAC ellen, hogy látványos, közönségszórakoztató játékkal gyűjtötték be a három bajnoki egységet. Az előző heti győzelemnek és a Kisvárda II vereségének köszönhetően a Putnok FC jelenleg három ponttal előzi meg a második és harmadik helyen pontazonossággal tanyázó Kisvárda II és Cigánd duót. Csapatunk tisztában van ugyanakkor azzal, hogy egy kemény mérkőzés vár ránk a Sényő otthonában, egy olyan csapat ellen, amely játékosállományát tekintve akár a tabella első felében is tanyázhatna. A felkészülés ezúttal is a szokott módon zajlott, a hangulat kiváló, a motiváció maximális, cél pedig egyértelműen az újabb három pont.

Az elmúlt mérkőzéseken jó játékot mutattunk be és ez önbizalmat ad a játékosoknak. Tudunk ettől is jobbak lenni és leszünk is. Nagyon fontos, hogy  a játékosok megértették, hogy bárki ellen lépünk pályára, az ellenfél miértje nem lehet erősebb a miénknél. Soha. A következő mérkőzésen sem. Versenyben vagyunk a bajnoki címért és ettől minden játékos nagyobb fokozatra kapcsolt az elmúlt időszakban. Nagyon sok rejlik még a játékunkban és újra meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek. Nagy szenvedéllyel játszik a csapat hetek óta és ami a legfontosabb, az edzéseken is kimagasló mentalitással edzenek a játékosok. Nagyon várjuk a vasárnap 17 órai kezdő sípszót.” – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Szala Ákos a Putnok FC vezetőedzője.

Egy jó erőkből álló csapathoz utazunk. Több magasabb osztályt megjárt, rutinos játékossal rendelkeznek. Nem lesz könnyű mérkőzés, viszont mi is mindent megfogunk tenni a győzelemért.” – mondta el megkeresésünkre az előző héten duplázó játékosunk, Pócsik Botond.