Hírek

PUTNOKFC.HU

Kupahétvége – hazain a Sényő ellen a MOL Magyar Kupa első fordulójában

Augusztus 7-én, vasárnap a MOL Magyar Kupa első fordulójának küzdelmeivel folytatódik a Magyar futball élet. Érdekesség, hogy első körös kupaellenfelünk nem ismeretlen számunkra, hiszen csakúgy mint mi, az NB3 Keleti csoportjának tagja, sőt napra pontosan egy héttel a kupa összecsapást megelőzően ellenük kezdtük a bajnoki évadot is.

MOL Magyar Kupa – 1. forduló

A MOL Magyar Kupa első játéknapján tehát ismét a Sényő-Carnifex FC együttesével találkozik csapatunk, változás csupán annyi, hogy ezúttal hazai környezetben, a Várady Béla Sportközpontban kerül megrendezésre a találkozó.

Mivel az idei kupa kiírásban ez lesz az első forduló, így csupán két bajnoki forduló eredményét tudjuk figyelembe venni az aktuális formát illetően. Az első bajnokin egymás ellen Sényőn lejátszott mérkőzést a mieink nyerték 0-3 arányban, ezt követően pedig hétközi fordulóban a Putnok FC hazain győzedelmeskedett a Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen 3-1 arányban, a Sényő pedig Karcagon játszott 1-1-es döntetlent.

Két bajnoki forduló alapján korai lenne tehát bármi előzetes jóslatba bocsátkozni és ahogy mondani szokták a „kupa az mindig más, egy meccsen bármi történhet”, ami tény viszont, hogy két jó erőkből álló együttes találkozik egymással a MOL Magyar Kupa első fordulójában Putnokon, így egy igazi parázs kupameccset várhatunk.

Teljesen mindegy milyen sorozatról legyen szó, bajnokság vagy kupa, mi győztesként szeretnénk elhagyni a pályát minden alkalommal és ezért mindent meg is teszünk. Jó esély van arra, hogy néhány poszton változtatok a kezdőcsapaton szerdához képest, de ez minőségileg nem fogja gyengíteni a csapatunkat. A Sényőt továbbra is egy masszív csapatnak tartom, akik a bajnokságban a tabella első felében fognak végezni. 100%-os koncentrációra lesz szükségünk a továbbjutáshoz.” – mondta el megkeresésünkre a mérkőzést megelőzően Szala Ákos edző

A Putnok FC nyári igazolása Galacs Erik hamar letette névjegyét Putnokon, hétközi bajnoki duplája után a kupameccsen is szeretné győzelemhez segíteni a csapatot.

Mindkét bajnoki mérkőzésünk nehéz volt, de abszolút jól álltunk hozzá, mindenki nyerni szeretett volna szerintem ez látható is volt. Fontos a jó szezonkezdet, hisz az messzire repíthet minket. A hétvégével kapcsolatban egy sokkal kiélezettebb meccsre számítok, mint amilyen a bajnoki volt. Szeretnénk tovább jutni a MOL Magyar Kupában.

A szabályok értelmében a MOL Magyar Kupában a továbbjutás sorsa egy mérkőzésen dől el, amennyiben a rendes játékidő (2×45 perc) végén az eredmény döntetlen 2×15 perc hosszabbítás következik, majd ha itt sem sikerül döntésre jutni, akkor büntető rúgásokkal dől el a továbbjutás.

Putnok FC – Sényő-Carnifex FC – MOL Magyar Kupa – 2022.08.07. 16:30

Várady Béla Sportközpont

Felnőtt belépő: 600 Ft – Diák/Nyugdíjas belépő: 500 Ft. Jegyek a helyszínen vásárolhatók, kapu és pénztárnyitás egy órával a találkozó kezdete előtt.